Nyitókép forrása: mandiner.hu

 

Magyarország várhatóan húsvét után éri el a két és fél millió beoltottat, ami lehetővé teszi, hogy elinduljon a lépcsőzetes újranyitás – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki az M1 vendége volt.

 

Most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani – fogalmazott a magyar kormányfő, és mindenkit arra kért, hogy tartsa be a szabályokat. Hangsúlyozta, hogy a korlátozások enyhítésére kizárólag fokozatosan kerülhet sor, a nyitás nem egyik napról a másikra történhet.

 

Orbán elmondta, „egyszerre kell védekezni oltani és segíteni abban, hogy az emberek tervezni tudják az újraindítást. Nagyon fontos, hogy az oltásellenes hangoknak ne üljünk fel. Az oltás ellen agitálni több mint hiba, bűn”.

 

  hirdetes_300x300   

A magyar kormányfő hangsúlyozta, hogy nem aszerint kell megítélni a vakcinát, hogy nyugati, vagy keleti-e, hanem aszerint, hogy biztonságos és hatékony-e. Az orosz és kínai vakcinák megvásárlása kapcsán elmondta, hogy ha Magyarország nem vett volna ilyen oltóanyagokat, „ott tartana, mint a nyugatiak, feleannyi ember lenne beoltva, mint most”.

 

Orbán szerint Magyarországon április végére, május elejére mindenki megkaphatja az oltást, aki regisztrált.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!