Nyitókép: reformata.sk

 

A pénteki zajos keresztrefeszítés utáni szombat eseménytelen. Az asszonyok alig várják, hogy elmúljon a szombat, már virradatkor rohannak a sírhoz, hogy illatos kenetekkel megkenjék Jézus testét. Útközben azon gondolkodnak, ki segít majd nekik elhengeríteni a sírboltot lezáró követ. Megdöbbenéssel látják, hogy a kő nincs a helyén. Egy fehér ruhába öltözött férfi láttán megrettennek. Tőle tudják meg, hogy Jézus feltámadt, a tanítványainak pedig azt üzeni, menjenek utána Galileába.  Az asszonyok pedig elviszik a jó hírt. A feltámadás örömüzenetét Palcsó Attila hetényi lelkipásztor tolmácsolja.

 

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: húsvét az élet győzelme a halál felett, folytatódik a Fazekas László emeritus püspökkel készitett beszélgetés nemcsak az eltelt tizenkét évről, Lévai Attila csicsói lelkipásztor bizonyságtétele az Isten által kirendelt útról.

 

A Világosság református egyházi műsor másnap, hétfőn a 11 órai hírek után ismét meghallgatható.

 

 hirdetes_810x300  

Vasárnap 11.00 órakor úrvacsorai liturgiával egybekötött húsvéti református istentiszteletet közvetít a Pátria rádió. Igét hirdet Misák Alica csilizpatasi lelkipásztor.

 

reformata.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.