Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Rengeteg ember, nagybevásárlások és érzékelhető drágulás az üzletekben.

 

A tavaszi, keresztények szempontjából jelentős ünnep előtt az emberek nyagyja jó nagy bevásárlást tartott. Az egyik eladó meg is jegyezte, „nem értem! Idén mintha két gyomruk lenne húsvétkor.” Vásárlási körképünk során megtudtuk, hogy az emberek a megszokottnál jóval nagyobb bevásárlást tartottak. Meglepő módon sokan nem túl hosszú ideig tárolható termékekkel is megpakolták a kosaraikat.

 

  hirdetes_300x300   

 

A locsolóknak szánt meglepetések – csokitojás, nyulak, hangulatos ünnepi táska, cukorkák, stb. – drágábbak voltak a megszokottnál. Akár 20, 50 centes, de még egy eurós áremelést is megfigyeltünk. Bár locsolók az előírások szerint nem lehetnének, mégis jópáran vásároltak a számukra. Valaki úgy fogalmazott, „én beadom az unokámnak, hadd örüljön.” Ugyanez volt tapasztalható a díszek esetében is. Szintén jókora áremelés volt érzékelhető.

 

 

A tojás, a füstölt áru sem maradt le az előzőektől, hiszen a tavalyi árakhoz képest jobban megviselte a pénztárcákat. Kilónként tizenegy, illetve nyolc euró volt az átlagár. Persze, ezt befolyásolja a készítési eljárás milyensége is. A tojások esetében 10 tojás 1, 25 € – 1,55€, valamint 1, 99 € is volt. Sajnos, az üzletekben összekeverték a tojástartókat, így az vásárlóknak jobban oda kellett figyelniük arra,mit is tesznek a bevásárlókosárba.

 

 

Az ételízesítők is drágábbak voltak. A vásárlók panaszkodtak a zsír, illetve olaj árának emelkedésére is. Az üdítők, valamint az ásványvízek viszonylag elfogadható értékben voltak a polcokon. A zöldség és gyümölcs árát is feljebb vitték. A liszt értéke többnyire kedvezményes volt, viszont ezzel elővigyázatosnak kellett lenni, mert szokás szerint, ami kedvezményes, annak eredeti árát megemelték, hogy a kedvezmény ne terhelje az eladókat.

 

 

Húsvét közeledtével valójában mindig áremelés figyelhető meg. Érdeklődésünkre egyesek elmondták, hogy ők figyelték a kedvezményeket és már az ünnepnapok előtti hetekben elkezdték a bevásárlást.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.