Nyitókép forrása: ign.coom

 

Bár a világ nagy részén tombol a harmadik hullám, nagyon sokan már látni vélik a jó értelembe vett fényt az alagút végén. Igaz ez a mozik jegypénztáraira és a filmstúdiókra is. Hollywoodot is megtépázta a járvány, sokáig kérdés volt, hogy a filmipar a jelenlegi formájában túléli-e egyáltalán a járványt. Hát, most kiderült.

 

Az Egyesült Államokban és Kínában már megnyíltak az első mozik, más országokban is óvatosan követik példájukat. Az USA-ban az elmúlt hétvége után kiáltották a mozinyitás eddig legnagyobb kasszisekért. A Godzilla Kong ellen hatalmasat kaszált, premiere után mostanáig 285,4 millió dollár bevételt hozott a készítőinek – nemzetközi viszonylatban, természetesen.

 

A kolosszális CGI-szörnyeket felvonultató mozi sikere nem annyira meglepő, több dolog is mellette szól: sokkal jobban sikerült (mind forgatókönyvben, mind rendezésben), mint a széria korábbi részei – Godziilla (2014), Kong: Koponya-sziget (2017), Godzilla – A szörnyek királya (2019) – és persze az emberek túlnyomó többsége ki van éhezve a filmekre és a moziélmenyekre.

 

 hirdetes_300x300  

A Godzilla Kong ellen a bevételi listán át vette az első helyet a Wonder Woman 1984-től. Ez utóbbinak nem volt szerencséje, épp akkor debütált, amikor súlyosbodott a járványhelyzet, mozikat zártak be az Egyesült Államokban, ezért jóval kevesebb bevételt hozott, mint egyébként várható lett volna tőle.

 

A Godzilla-féle szörnyuniverzum sikerét azért sem szabad lebecsülni, mert a mozis premierrel egy időben elérhetővé tették a HBO Max csatornán is. Ez a döntés a Warner Bros-é volt, amely a film elkészítésében szövetségre lépett a szerzői jogokat birtokló Legendary-vel. A jegypénztárak tapasztalatai pedig nagyon arra utalnak, hogy a moziban és a streamingben érdekelt stúdióknak nem kötelező versenytársakként gondolniuk a másikra. .

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: film Hollywood mozik

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!