Leó, Szaniszló
  • HUF: 357.54
  • USD: 1.19
  • 9 °C
  • 22 °C
Mindennapjaink

Hivatalos: Az Állami Gyógyszerfelügyelet nem adja áldását a Szputnyik V vakcinára

Állásfoglalás hiányában a minisztérium aligha fogja bevetni az orosz vakcinát a lakosság immunizálásában

Nyitókép forrása: tvnovniy.sk

 

A szlovák Állami Gyógyszerfelügyelet (ŠÚKL) nem elégséges információkra hivatkozva nem ad ki hivatalos állásfoglalást az orosz Szputnyik V vakcináról. Ez azt jelenti, hogy a ŠÚKL nem adta áldását az oltóanyag használatára a lakosság immunizálásában, amely a korábbi politikai egyezség szerint előfeltétele lenne a vakcina használatának.

 

A gyógyszerhatóság szerint hiányos adatokat kapott a gyártótól, következetlenségeket vélt felfedezni az egyes formulák között, valamint nem tudta érdemben összehasonlítani a külföldi, vakcináról készült tanulmányokat az azokban szereplő eltérő tételszámok miatt.

 

Az állásfoglalás hiányáról szóló állásfoglalást az egészségügyi minisztérium még március 30-án kapta meg.

 

Szputnyik V-vakcina engedélyezése – A szlovák hatóság álláspontja az, hogy nincs álláspontja

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Bendegúz Ábrahám
2021. ápr. 07. 00:23

Eszem megáll a politikai pökhendiségtő, a mindenáron megfelelni akarástól azoknak, akik amúgy magasról tojnak az országra. Beszari politikusok és intézmény vezetők, akik nem merik vállalni a véleményüket sem. Az egyik esetben ott porosodik 200 000 vakcina, amit már több mint 60 országban használnak, emberek milliói is megkapták, Szlovákiában csak a tengeri malacok meg az egerek, de azok is mind túlélték, de nincs ember a talpán (mivelhogy beszari és döntésképtelen emberek vannak felelős pozíciókban) aki zöld utat adna neki. Közben meg már több mint 10 000 ember halt meg a koronavírusnak köszönhetően. Ugyanakkor itt a másik fajta vakcína is, amit meg már egyre több helyről bírálnak talán okkal, ezt meg még a tengeri malacoknak és az egereknek sem merik beadni, csak az embereknek. Ismét csak azt lehet látni, hogy a bátortalanság és a tehetetlenség netovábbja vett erőt az illetékeseken. Közben meg emberek ezrei veszítik életüket. Nem akarásnak mag nyögés lesz a vége....

    Tamás
    2021. ápr. 07. 11:41

    Minden bizonnyal külső nyomás az oka esetleg a más konkurens gyógyszergyártók által akiknek bizony befolyásuk lehet(van) az országokra.A Pfizer odáig el is ment,hogy orszagokkal tárgyalt,hogy hozzanak létre törvényjavaslatokat amiket kisebb nagyobb változtatásokkal el is fogadott a cég Ilyenek mintpéldául a hibás vakcinák alóli felelőseg áthárítás az államra illetve vakcina szállítmány késésnek az esetleges többletköltsége amit szintúgy az államnak kell megfizetni.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket