Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Decemberben alig akart elkezdődni a téli időjárás, most nem tudunk tőle megszabadulni. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet szerint jövő héten, hétfőről keddre virradóra erőteljes hidegfront érkezik térségünkbe, ami egy időre véget vet az alig pár napig tartó enyhe időjárásnak.

 

Az előrejelzés szerint erős szél mellett nagyjából 15 fokot csökken majd a hőmérséklet. Míg hétfőn 15-22 fokos csúcshőmérsékletekre lehet számítani a régiókban, kedden már csak 0-14 fok között alakul a nappali hőmérséklet – köszönhetően a hozzánk beáramló arktikus levegőnek.

 

A mostani lassan tör be a Kárpát-medencébe, napokon keresztül érezteti majd hatását és jelentős csapadékot hoz majd magával, 20-50, helyenként akár 70 mm-nyi eső is várható, északon 10-30 centiméternyi hóra lehet számítani, de a havazást az alacsonyabban fekvő régiók sem feltétlenül ússzák meg.

 

 hirdetes_300x300  

A déli járásokba szintén kedden érkezik meg a kiadós eső, a nappali csúcshőmérséklet ekkorra 4 és 9 fok közé süllyed. Hétfőn többek között a Dunaszerdahelyi, Galántai és Szenci járásokban, valamint Pozsonyban lesz elsőfokú riasztás viharos erejű szél miatt (65-85 km/óra), kedden sárgariasztás lesz érvényben egész Nyugat-Szlovákiában, valamint a keleti harmad déli járásaiban.

 

Zima sa opäť vráti

Tak ako zima v decembri nie a nie začať, tak teraz nie a nie skončiť.
Veľmi podobne, ako aj tento…

Közzétette: Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) – 2021. április 11., vasárnap

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!