Nyitókép forrása: reprofotó

 

Azzal nem mondunk újdonságot, hogy az amerikai elnökválasztás előtt a mainstream sajtó elképesztően részrehajló tudósításokkal támogatta szinte már nyíltan Joe Biden demokrata jelöltet Donald Trump ellenében. Most már bizonyíték is van: egy rejtettkamerás felvételen a CNN egyik igazgatója arról beszél, hogy a csatorna minden erejét arra fordította, hogy Trumpot eltávolítsa a hivatalából. Ha eddig nem volt nyilvánvaló a „demokrácia fellegvárában” uralkodó súlyos intézményi válság, most már mindenki számára egyértelmű helyzet. A történet azért is érdekes, mert a felvétel tanulságai Szlovákiában is aktuálisak lehetnek – elnézve az elmúlt hetek sajtóhadjáratait.

 

„Az volt a célunk, hogy Trumpot eltávolítsuk a hivatalból. Azért jöttem a CNN-be, mert ennek akartam a részese lenni”

 

mondta Charlie Chester, a CNN technikai igazgatója egy randin. Csak azt nem tudta, hogy az asztal másik oldalán ülő hölgy a Project Veritas újságírója volt, aki felvételt készített a beszélgetésikről.

 

„Nézzétek, mit tettünk. Sikerült eltávolítanunk Trumpot. (…) Száz százalékra biztos vagyok benne, hogy ha nincs a CNN, aligha sikerült volna kiszavaztatni”

 hirdetes_300x300  

 

mondta Chester az egyik vágásban. A következőben még többet árul el arról, hogy csinált még szerinti Trump-ellenes propagandát a CNN.

 

„Megtettük, mint amikor Trumpnak remegett a keze. Baromi sok egészségügyi embert hívtunk meg, hogy arról beszéljenek, olyan spekulációkról, hogy [Trump] neurológiailag sérült, elvesztette a kontrolt, hogy gyenge, szóval, bármit. Egy olyan dologból csináltunk sztorit, amiről valójában nem tudtunk semmit. Azt hiszem, ez propaganda volt.

 

mondta, azzal, hogy valójában csak vaktában találgattak, hátha sikerül mélyütést bevinni az akkor regnáló elnöknek.

 

Trump ellenfele, a jelenlegi elnök, Joe Biden is szóba került. A Project Veritas újságírója dobta fela  témát, hogy aggódik a 74 éves Biden egészségügyi állapotáért. Chester erre elmondta, hogy CNN erre a választási kampány során különösen ügyelt.

 

„Például kocogásairól készített felvételek nyilván azt szolgálták, hogy eltereljük a figyelmet a koráról, és azt mutassuk: ‘Ó, milyen egészséges vagyok’.”

 

Kamala Harris, a „ki..szott valóságos”…

 

Biden kora a válaszutási kampány során is gyakran volt téma. A élcesebb kritikát vallók szerint a bevándorló szülők gyermekeként alelnökké váló Kamala Harris akár választás nélkül kerülhet az elnöki székbe, mert Biden nem biztos, hogy ki tudja majd tölteni a teljes hivatali időt. Ez Chester és a defett újságíró közötti beszélgetésben is felmerül.

 

„Sokat vitáztam erről például apámmal, aki azt mondta, hogy tudom-e, hogy valójában Kamala Harrisre szavazok, mert az elnök ki fog purcanni az elnöki ciklus közben. Én azt mondtam neki, hogy szerint k..vára nem fog kipurcanni. De ezzel nekem nincs bajom, nekem ez rendben van. [Harris] egy ribanc lehet, utálnád, ha a főnököd lenne, de ő ki…szott valóságos és a legjobb szóba jöhető lehetőség.”

 

mondta, bár elismételte, hogy szerinte Biden ki fogja tölteni az elnöki ciklust.

 

Chester egyébként azt is elmondta a fedett újságírónak, hogy a CNN eddigi közpinti témája Trump eltávolítása volt, majd a COVID-19 lett. Szerinte azonban a járvány hamarosan véget ér, egyre inkább visszaszorul, ezért a tévécsatorna új „fókusz” után néz, ami várhatóan a klímaváltozás lesz.

 

„Mi [a CNN] elsősorban arra fókuszáltunk, hogy eltávolítsuk Trumpot a hivatalából. Kimondatlanul is ez volt a fókuszban. Szóval, a következő dolog a klímaváltozás lesz. (…) Az az érzésem, hogy valami olyasmiről lesz szó, hogy állandóan videókat mutatunk majd a jéghegyek olvadásáról és a globális felmelegedés gazdasági hatásairól. (…) A járvány hamarosan véget ér (…) a klímaváltozás azonban évekig téma lesz”

 

mondta, hozzátéve, hogy a félelem könnyen eladható árucikk.

 

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.