Nyitókép: gettyimages

 

Nagy-Britanniában már bizonyítottan jelen van a koronavírus indiai mutációja, amely  nagyon veszélyes tulajdonságokkal bír. A hírről a Sky News számolt be pénteken.

 

Erre a variánsra jellemző, hogy az eddigieknél fertőzőbb, és könnyebben kerüli ki az emberi szervezet védekező mechanizmusát. Idáig Angliában 73, Skóciában pedig 4 olyan fertőzöttet találtak, akiknél már a B.1.617 megjelölésű indiai variánst azonosították.

 

Katita Patel, a Brookings Intézet orvosa korábban a CNBC-nek nyilatkozott, szerinte az indiai variáns Európát sem fogja kikerülni. Az indiai egészségügyi minisztérium márciusban jelentette be, hogy új, a koronavírus dupla mutációját azonosították. Habár a koronavírus 2 mutációja külön-külön nem új, de együtt egy vírustörzsben Indiában azonosították először. A dupla indiai mutáns a fertőzésen már átesettek újrafertőződését is okozhatja, mivel a szervezet nem képes azonosítani, ezáltal védekezni sem tud ellene.

 

 hirdetes_400x285  

Indiában szerdán rekordszámú 200 ezer új fertőzöttet azonosítottak, az országon belül pedig több komoly járványgócot is számon tartanak. Az egyelőre nem világos még, hogy mennyire ellenálló az indiai variáns a jelenleg használt koronavírus elleni vakcinákkal szemben.

 

Nagy-Britanniában az Indiából beutazók nem kötelesek karanténba vonulni egy hotelbe, elég ha két tesztet abszolválnak, majd 10 napig házi elkülönítésben maradnak.

 

teraz.sk, egeszsegkalauz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!