Botond, Mózes
  • HUF: 355.19
  • USD: 1.21
  • 12 °C
  • 15 °C
Mindennapjaink

Sky News: Britanniában megjelent a koronavírus indiai mutációja

Úgy néz ki, hogy nagyon veszélyes tulajdonságokkal rendelkezik

Nyitókép: gettyimages

 

Nagy-Britanniában már bizonyítottan jelen van a koronavírus indiai mutációja, amely  nagyon veszélyes tulajdonságokkal bír. A hírről a Sky News számolt be pénteken.

 

Erre a variánsra jellemző, hogy az eddigieknél fertőzőbb, és könnyebben kerüli ki az emberi szervezet védekező mechanizmusát. Idáig Angliában 73, Skóciában pedig 4 olyan fertőzöttet találtak, akiknél már a B.1.617 megjelölésű indiai variánst azonosították.

 

Katita Patel, a Brookings Intézet orvosa korábban a CNBC-nek nyilatkozott, szerinte az indiai variáns Európát sem fogja kikerülni. Az indiai egészségügyi minisztérium márciusban jelentette be, hogy új, a koronavírus dupla mutációját azonosították. Habár a koronavírus 2 mutációja külön-külön nem új, de együtt egy vírustörzsben Indiában azonosították először. A dupla indiai mutáns a fertőzésen már átesettek újrafertőződését is okozhatja, mivel a szervezet nem képes azonosítani, ezáltal védekezni sem tud ellene.

 

Indiában szerdán rekordszámú 200 ezer új fertőzöttet azonosítottak, az országon belül pedig több komoly járványgócot is számon tartanak. Az egyelőre nem világos még, hogy mennyire ellenálló az indiai variáns a jelenleg használt koronavírus elleni vakcinákkal szemben.

 

Nagy-Britanniában az Indiából beutazók nem kötelesek karanténba vonulni egy hotelbe, elég ha két tesztet abszolválnak, majd 10 napig házi elkülönítésben maradnak.

 

teraz.sk, egeszsegkalauz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

hugo
2021. ápr. 18. 16:02

A Covid-19-akkor lesz vége,ha megjelenik a "Botswanai,Alaskai,Záhorák,Rusnák,Cigány és UngiBungi-i"változata. De nem fehérben,mert az már "raszista változat"lenne és nekunk mint színtelen fehér embereknek térdepelni lenne ildomos !

hugo
2021. ápr. 18. 16:06

A Covid-19-akkor lesz vége,ha megjelenik a "Botswanai,Alaskai,Záhorák,Rusnák,Cigány és UngiBungi-i"változata. De nem fehérben,mert az már "raszista változat"lenne és nekunk mint színtelen fehér embereknek térdepelni lenne ildomos ! Most kuldom 1x !!!! Mi a gond ???

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket