Nyitókép forrása: facebook.com

 

Magyarország meghosszabbította a tavaly szeptember 1-jén ideiglenesen visszaállított, belső határokon való határellenőrzéseket. A határzár eszerint május 23-ig tart majd – közölte a szlovák külügyminisztérium. Vagyis a jelenlegi határrezsim a magyarországi oldalon legalább május 23-ig tart majd.

 

A külföldiek magyarországi beutazása a határzár értelmében korlátozva van, de a lakhellyel rendelkezők és hozzátartozóik beléphetnek, feltéve, hogy ezt dokumentumokkal is alá tudják támasztani, vagy rendelkeznek érvényes, 90 napnál nem régebbi igazolással, amit a magyar idegenrendészet állított ki.

 

A kivételek közé nem tartozó, külföldről Magyarországra érkező személyeknek kötelező 10 napos karantént kell betartaniuk, és ezt a hatóságok egy mobilapplikáció segítségével felügyelik.

 

 hirdetes_810x300  

A szlovák külügy megjegyezte, hogy ha egy szlovák állampolgár „gazdasági vagy kereskedelmi célú” út miatt utazna Magyarországra, és ezt dokumentumokkal is igazolni tudja a határátkelőkön, akkor korlátozás nélkül beléphet Magyarország területére – csak egy államhatár átlépéséről szóló úrlapot kell kötelezően kitöltenie.

 

Webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.