Nyitókép forrása: bloomberg.com

 

A koronavírus fertőzésen átesett személyekkel készített eddigi leghosszabb kutatás eredménye szerint a koronavírus hónapokkal a fertőzés után is gyilkolhat.

 

A Bloomberg hírügynökség beszámolója szerint a tanulmány kimutatta, hogy a koronavírusból felépültek körében 59 százalékkal nő a halálozás kockázata, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 1000 felgyógyultból 8 hat hónapon belül meghalhat.

 

A kutatók szerint a koronavírus-fertőzés elleni akut, szemmel látható, kórházakban folyó harc csak a jéghegy csúcsa. Még hónapokkal a diagnózis után olyan betegségek sújthatják a túlélőket, mint a vérrögök, agyvérzés, cukorbetegség, légzési nehézségek, szív-, máj- és vesekárosodás, szorongás, depresszió, memóriavesztés.

 

 hirdetes_400x285  

A kutatás 73 435 olyan amerikai koronavírus beteg adatát használta fel, akik nem kerültek kórházba, illetve 13 654 olyan személyét, akik igen. Mindegyikőjüket a diagnózis felállításától számítva 6 hónapon keresztül figyelték meg.

 

Azok, akik átestek a koronavíruson nagyobb valószínűséggel szorultak orvosi/kórházi ellátásra a fent említett szövődmények miatt, mint a többi nagyjából 5 millió, meg nem fertőződő potenciális beteg.

 

Az elhúzódó betegségek listáján szerepel a légzési nehézségek, idegrendszeri problémák, mentális problémák, szív és érrendszeri betegségek és rendellenességek, rossz közérzet, fáradékonyság, izomfájdalom, vérszegénység.

 

körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!