Nyitókép forrása:Nyíregyháza, 2021. április 22.
Bojti István háziorvos beolt egy nõt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával nyíregyházi háziorvosi rendelõjében 2021. április 22-én.
MTI/Balázs Attila

 

Folyamatosan zajlik az oltás Magyarországon, a beoltottak száma 3 508 846 fő, közülük 1 490 478 fő már a második oltását is megkapta.

 

3 427 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 764 394 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 208 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 474 147 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 264 039 főre csökkent – közölte a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

 

7 177 koronavírusos beteget ápolnak a magyar kórházakban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. Az eddig regisztráltak 71%-a már megkapta az oltást.

 

 hirdetes_300x300  

Miután a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, a vendéglátó teraszok szombaton kinyithatnak. Reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva.

 

Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. Az esti kijárási tilalom 23 órára módosul. Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozatában bejelentette a 4 millió beoltott után várható újraindítási lépéseket is: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák.

 

A mai nappal Magyarországon is megnyílt az online oltási időpontfoglaló. Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra.

 

koronavirus.gov.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!