Nyitókép: 24.hu

 

Tavaly több mint 10 százalékkal csökkent a válási kérelmek száma Szlovákiában, konkrétan 1227-tel kevesebb házasságot szerettek volna felbontani, mint az azt megelőző évben.

 

Az Igazságügyi Minisztérium Elemzőközpontjának közlése szerint bár a veszélyhelyzet és az ehhez kapcsolódó kijárási tilalmak és az otthoni munkavégzés miatt inkább a válások kérésének növekedésére számítottak, ez mégsem következett be. Az Elemzőközpont elemzői szerint már 2010-től megfigyelhető a válások számának csökkenése, a mostani eset mégis eléggé kirívó, miután 2019-ben csupán 197-tel volt kevesebb a válás, mint 2018-ban.

 

Az elemzők ugyanakkor kiemelték, hogy mindez nem feltétlenül jelenti a házasság intézményének stabilitását, sokkal inkább a társadalmi kapcsolatok és sztereotípiák megváltozását kell érteni alatt, ugyanis manapság sokkal több az élettársi viszony, mint korábban.

 

 hirdetes_400x285  

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy 2020 februárja és májusa között többször is törölni kellett a meghallgatásokat a koronavírus-járvány következtében.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: házasság válás

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!