Nyitókép: Evelyn Hronek Kamerawerk (illusztráció)

 

Az Osztrák Szövetségi Hadsereg (Bundesheer) három katonája a gyanú szerint pénzért cserébe szemet hunyt az Ausztriába beutazni vágyó, de a szükséges papírokkal nem rendelkező határátlépők esetében – írja a Kronen Zeitung.

 

A rendőrség munkáját segítő sorkötelesek legalább két helyszínen, az őrvidéki Köpcsény (Kittsee) és Miklóshalma (Nickelsdorf) melletti határátkelőknél szedték a „vámpénzt”. Cserébe nem ellenőrizték, hogy a beutazók betartják-e az aktuális osztrák koronaellenes intézkedéseket illetve rendelkeznek-e munkáltatói igazolással és negatív vírusteszttel.

 

Forrás: Michael Bauer/Twitter

 

 hirdetes_400x285  

Michael Bauer, a Védelmi Minisztérium szóvivője a tegnapi nap folyamán még migránsokról beszélt, mostanra azonban kiderült, hogy többek közt szlovákiai és magyarországi ingázókról lehet szó. Az ORF közszolgálati televízió ellenben egy koszovói busz utasait nevezi meg áldozatként.

 

Gernot Gasser, az őrvidéki (Burgenland) katonai körzet parancsnoka kiemelte:

 

„Nagyon bosszant, ha egyes fekete bárányok hibájából a 99,9 százalékban lelkiismeretesen elvégzett munka semmissé válik.”

 

Az államügyészség és az őrvidéki bűnügyi hatóság megkezdte a nyomozást. Mintegy 80 katona kerül kihallgatásra, akik kapcsolatban lehettek a három gyanúsítottal. Bauer szerint a helyzet jelenlegi állása szerint nem lehet megmondani, hogy a három katonán kívül mást is terhel-e felelősség.

 

Körkép.sk, burgenland.orf, Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.