Nyitókép: sme.sk

 

Május 3-tól, hétfőtől a COVID-szemafor szerinti zöld fázis szerint fognak működni a Szociális Biztosító fiókjai. Ez azt jelenti, hogy az egyes fiókok minden olyan ügyfél számára rendelkezésre fognak állni, akik személyesen szeretnék intézni az ügyeiket. A fiókok standard nyitvatartási rend szerint, szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett várják az ügyfeleket.

 

„A Szociális Biztosító fiókjaiba való belépés feltétele a hét napnál nem régebbi negatív teszt, de emellett az oltásról szóló dokumentumot vagy a koronavírus-fertőzésen való átesésről szóló igazolást is elfogadjuk“

 

– magyarázta Zuzana Dvoráková, a Szociális Biztosító szóvivője.

 hirdetes_300x300  

 

A Szociális Biztosító fiókjainak belső helyiségeiben 15 négyzetméterre egy személy juthat, ezért egyszerre csak korlátozott mennyiségű ügyfél tartózkodhat bent. Az ügyfelek belépését az alkalmazottak fogják irányítani.

 

„Az olyan alapvető megelőző óvintézkedések, mint a reszpirátorviselés, a kétméteres távolság betartása és a kézfertőtlenítés továbbra is érvényben marad“

 

– tette hozzá a szóvivő.

 

A Szociális Biztosító fiókjaiban működő pénztárakban készpénzt nem fognak átvenni, az ügyfelek szükség esetén kártyával vagy utalással fizethetnek.

 

A Szociális Biztosító továbbra is azt tanácsolja az ügyfeleinek, hogy elektronikusan kommunikáljanak a biztosítóval, de szükség esetén a postát vagy az egyes fiókok mellett kihelyezett postaládát is használhatják.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.