Nyitókép forrása: KL

 

Országszerte csapadékos idővel zárul a hét, a déli járások legtöbbjében viharos erejű szél miatt, keleten viharok gyakori előfordulása okán lesz érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Közép-Szlovákia több magyarlakta járásában pedig 35 mm-nyi esőt jósolnak mára.

 

Vasárnap borult, csapadékos időnk lesz országszerte esők, viharok várhatók. A zivatarokra keleten lehet leginkább számítani, nem lesz ritka a jégverés sem. Az Országos Hidrometeorológiai Intézet a Losonci járástól keletre mindenhol elsőfokú viharrisztást adott ki – itt 40 milliméternyi csapadékkal viharos erejű széllel, akár jégveréssel tombolhatnak az elemek.

 

A Duna menti alföldön és az Erdőháton, illetve többek között a Kassa környéki, Tőketerebesi és Nagymihályi járásokban elsőfokú riasztás lesz érvényben viharos erejű szél miatt – a széllökések helyenként elérhetik a 65-75 k/órát.

 

 hirdetes_810x300  

A Rimaszombati, Nagyrőcei és Rozsnyói járásokban bőséges csapadék miatt lesz érvényben napközben elsőfokú riasztás.  35 mm-nyi hullhat akár érdemleges zivatartevékenység nélkül is.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 22 fok között alakul. Pozsonyban 14, Dunaszerdahelyen 15, Komáromban, Rimaszombatban, Rozsnyón és Kassán 19, Léván 17, Nagykürtösön 18, Nagymihályon és Királyhelmecen pedig 21 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet.

 

 

Forrás: SHMU.sk

 

Forrás: SHMU.sk

 

Forrás: SHMU.sk

 

SHMU.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!