Nyitókép forrása: Kaposvár, 2021. május 1. Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház oltópontján Kaposváron 2021. május 1-jén. MTI/Varga György
Magyarországon az elmúlt nap 1593 fővel emelkedett az azonosított fertőzöttek száma, a járvány kezdete óta összesen 782 892 kapták el akórt. Elhunyt 101, többségében idős, krónikus beteg. A halálos áldozatok száma 27 802-re emelkedett.

 

Jelenleg 523 510 felgyógyultat tartanak számon az anyaországban, az aktív fertőzöttek száma pedig 231 580-ra tehető.

 

A magyar kórházakban 5031 koronavírus-fertőzöttet ápolnak, közülük 587-en vannak lélegeztetőgépen.

 

Magyarországon a legalább egy adag vakcinával beoltottak száma meghaladta a 4 millió főt (a vasárnapi állás 4 064 204 fő), több mint 2 millióan vannak túl a második oltáson is.

 hirdetes_810x300  

 

A négymilliós határ átlépésével újabb enyhítések várhatók Magyarországon, a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyekSzámos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal.

 

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára szombattól megnyíltak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják – írja a koronavirus.gov.hu magyar kormányzati portál.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!