Nyitókép: Körkép.sk

 

Az éttermek és a kávézók nyári teraszain csak az iváshoz és étkezéshez szükséges időre lehet levenni a szájmaszkot és a reszpirátort. Ezt az időt leszámítva el kell takarni az orrot és a szájat is – hívta fel a figyelmet a Szlovák Közegészségügyi Hivatal.

 

„Az emberek között beszélgetés közben kicsi a távolság, ami kockázatot rejt magában“

 

– magyarázta Daša Račková szóvivő. A higiénikusok tanácsa szerint a szájmaszkkal vagy reszpirátorral a gumin keresztül kell manipulálni, és nem tanácsos letenni az asztalra. A reszpirátort vagy a szájmaszkot légáteresztő csomagolásba vagy papírszalvétába kell beletenni.

 hirdetes_400x285  

 

A nyári teraszokon az evőeszközöket nem szabad kitenni az asztalra, az étkezéshez a személyzet viszi ki a vendégnek, papírszalvétába csomagolva. A svédasztalos önkiszolgálás nem engedélyezett. Az ételt és az italt a személyzetnek kell felszolgálnia.

 

A toalettet folyószappannal és papír törlőkendővel kell felszerelni, ezenkívül óránként fertőtleníteni kell. Mivel a toalett viszonylag kicsi helyiségben van, és gyakran fordulnak meg benne idegen emberek, ezért zárt ajtók mögött is szájmaszkkal vagy reszpirátorral védekezzünk.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!