Nyitókép: A bazini rendelőintézet, fotó: BSK

 

A Károlyfalu-i (Karlova Ves) rendelőintézet és a pozsonyi Nemzeti Stadion után már Bazinban is oltakozhatnak az emberek, miután Pozsony megye megnyitotta harmadik nagykapacitású oltóközpontját.

 

Juraj Droba megyefőnök elmondása szerint két oltóanyaggal, az AstraZenecával és a Pfizerrel fognak oltani a bazini helyszínen, mely egyébként a Városi Rendelőintézetben (Mestská poliklinika), azon belül is MUDr. Šimková rendelőjében jött létre.

 

A megye közlése szerint egyelőre átmeneti fázisról van szó, melynek tapasztalatai után beállítják az éles működést is a bazini oltóhelyen. Péntekenként az AstraZenecával, szombaton és hétfőn pedig a Pfizerrel oltják majd az érdeklődőket.

 

 hirdetes_810x300  
forrás: BSK

 

Átmeneti nyitvatartási idő a bazini oltóhelyen:

 

Péntek: 16:00-19:00

Szombat: 8:00-11:00

Hétfő: 16:00-19:00

 

A regisztráció az eddigi gyakorlat szerint működik majd, tehát az NCZI központi rendszerében kell regisztrálni, a megye azonban saját rendszerében az ún. tartalékosoknak kibővítette az oltóhelyszín megválasztásának lehetőségét. Továbbra is érvényes, hogy a súlyos egészségkárosodottak (ŤZP) és a krónikus betegek előnyt élveznek. A tartalékjegyzékbe az alábbi oldalon lehet regisztrálni.

 

Körkép.sk/BSK-sajtóközlemény

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!