Nyitókép forrása: kafkadesk.com

 

Szerdától karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Ausztriába. A karantén szerepét átveszi az úgynevezett 3-G szabály, vagyis a határ akkor léphető át, ha rendelkezünk oltási igazolással, 24 óránál nem régebbi negatív teszttel vagy a fertőzésből való felgyógyulást igazoló dokumentummal.

 

Minden, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által regisztrált vakcinára, vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eljárásán átesett oltóanyagra érvényes az osztrák belépési kivétel. Az orosz Szputnyik V vakcinára vonatkozó oltási igazolással tehát elvileg nem lehet bejutni Ausztriába, de a WHO által sürgősségi jóváhagyásban részesült kínai Sinopharmmal igen.

 

Ugyanakkor a magas incidenciaszintű országokból érkezőknek továbbra is karantént kell tartani, az olyan országokból érkezőknél, ahol valamilyen új vírusmutációt tartanak nyilván, pedig még szigorúbb korlátozásokat vezetnek be. A következő országokból érkezők számára NINCS karanténkötelezettség a 3-G szabály értelmében:

 

 hirdetes_400x285  

Németország, Belgium, Bulgária, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Liechtenstein, Görögország, Írország, Izland, Izrael, Olaszország, Lettország, Luxemburg, Málta, Monaco, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, San Marino, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svájc, Dél-Korea, Csehország, Magyarország, Vatikán, Andorra és Ausztrália.

 

Az oltási igazolásnak német vagy angol nyelvűnek kell lennie, ahogy a hat hónapon belül átvészelt fertőzésről szóló orvosi igazolásnak is.

 

A vírusvariánsok miatt kockázatos országok közé Brazília, Dél-Afrika és India tartozik.

 

Kurier.at

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.