Nyitókép: pxhere.com

 

A javuló járványügyi helyzetnek köszönhetően hétfőtől (május 24.) változnak a mesterséges fürdőhelyek és kabinos függővasutak működési feltételei – emlékeztet az Egészségügyi Minisztérium.

 

A bordó járásokban egyszerre legfeljebb 6 fő látogathatja a mesterséges fürdőhelyeket (pl. termálfürdők). A piros járásokban 10 vendéget engedélyez egy időben a vonatkozó rendelet. A rózsaszín járásokban ugyancsak legfeljebb tízen tartózkodhatnak egyszerre a fürdőben a vendégek.

 

A narancssárga járásokban (pl. a Dunaszerdahelyi) legfeljebb 30 százalékos kapacitással működhetnek a fürdőhelyek, a sárga járásokban pedig befogadóképességük 50 százalékáig fogadhatják a fürdőzni vágyókat a fürdőhelyek.

 

 hirdetes_300x300  
forrás: SME/korona.gov.sk

 

A kabinos függővasutak használata a bordó járásokban tilos, a piros járásokban a legfeljebb 10 fős kapacitású kabinokban csak az egy háztartásban élők utazhatnak, a 10 fősnél nagyobb kapacitású kabinokat a kapacitás 25 százalékáig lehet elfoglalni, vagy az egy háztartásban élők szállhatnak be.

 

Ugyanez a szabály érvényes a rózsaszínű járásokban is. A narancssárga színű járásokban a 10 fős kabinokat a kapacitás 50 százalékáig lehet kihasználni, miközben a sárga és zöld járásokban nem lesz kapacitásbeli megkötés.

 

A vonatkozó járványügyi előírások itt érhetők el.

 

Hétfőtől narancssárga besorolású lesz a Dunaszerdahelyi járás, további két járás sárga besorolást kapott

 

Mutatjuk milyen enyhítések lesznek érvényben hétfőtől a narancssárga és a sárga járásokban

 

A rózsaszínű, narancssárga és sárga járásokban engedélyezett az esküvők és ünnepségek megrendezése

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!