Nyitókép forrása: Brüsszel, 2021. május 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik a brüsszeli repülőtérre 2021. május 24-én. Orbán Viktor részt vesz az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos találkozóján. Az uniós csúcs középpontjában a járványhelyzet és az EU-orosz kapcsolatok állnak. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

A klímavédelem fontos, de az árát a magyar családok helyett a klímarombolóknak kell megfizetniük – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kedd délutáni tanácskozásának lezárása után Facebook-oldalán.

 

A kormányfő videójában elmondta: három fontos kérdést vitattak meg. A vakcinákkal kapcsolatban azt hangsúlyozta: „Magyarország hónapokkal jár a többiek előtt”. Az olaszok és a spanyolok kezdeményezésére megvitatták a migráció kérdését is, hiszen „ezrével érkeznek illegális migránsok az európai kontinensre”.

 

Erről a jövő hónapban „mélységében és a döntések reményében” tárgyalnak majd. „Magyarország továbbra sem fogadja el, hogy mi vegyük át az illegálisan ide érkezett és beengedett migránsokat” – jelentette ki. Hozzátette: a klímaügyben arról tanácskoztak, „ki fizesse a klímavédelem árát”.

 

 hirdetes_300x300  

Az egyik csoport szerint azt az üzemanyag, a benzin és a lakás adójának formájában az emberekkel kellene megfizettetni. A másik csoport – köztük minden közép-európai ország – azt mondja: a klímavédelem árát a klímarombolóknak kell megfizetniük, tehát viseljék a terhet a nagy cégek. Ez a vita a jövő hónapban folytatódik – közölte Orbán Viktor.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.