Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Színekben, termékekben gazdag kínálat a hétvégi vásárban… Sokan érkeztek Gútára, hogy részesei legyenek a piacnak.

 

A hagyományőrző vásár már a reggeli órákban megkezdődött. Ilyenkor jobbára azok tértek be vásárolni, nézelődni  a Hotel Leonor udvarára, akik egyúttal a hétvégi bevásárlást is intézték. A szervezők ugyanis most úgy látták megfelelőbbnek, ha a negyedik piacot nem a vízimalomnál rendezik. Ez érthető is, hiszen esős időjárás árnyékában kellett, hogy megtartsák.

 

 

 hirdetes_810x300  

Az emberek piacozási kedvét aligha vette el a májusi eső. Pillanatok alatt elfogytak néhány termelő palántái, de a kézzel készített pékáru is. Nem is csoda, hiszen nagyon gusztusos volt minden egyes termék. Noha, még akkor is vásárolták őket, ha épp kürtőskalácshoz is gusztust kaptak. Hiszen annak az isteni illatnak, csábító látványnak nem is lehetett ellenállni.

 

 

A látogatók elmondása szerint nagyon elégedettek a piaccal. „Itt mindent megkapok, amiért jövök!” – mondta az egyik gútai vásárló. A jelenlévők véleménye alapján hiánypótló ez a piac, viszont sokan várják a nyarat, hiszen a vízimalom közelében megtartott alkalmakat kimondottan kedvelték. Olyankor családjukkal sétáltak is egyet a friss levegőn.

 

 

Az organiKA handmade natúrkozmetikumok készítői és képviselői Frühvald Karin, illetve Görföl Attila mosollyal várták az  érdeklődőket. Termékeik nemrég robbantak be a piacra, viszont egyre nagyobb sikernek örvendnek. Remek alkalomnak tartják ezeket a piacokat, hiszen személyesen is találkozhatnak a vásárlókkal. Teljes odaadással készítik termékeiket, amelyet örömmel kínálnak eladásra.

 

 

Számtalan fűszernövény, zöldség, gyümölcs, levestészták és további termékek voltak a mezővárosi piacon. Pikáli Róbert szervező a Körkép.sk-nak nyilatkozva őszinte örömét fejezte ki, hogy a piac nagy sikernek örvend. Elmondása szerint mindig próbálnak újítani, a vásárlók kedvében járni. „Jó érzés itt lenni, látni az emberek lelkesedését, hogy a termelőket, kézműveseket egyre inkább megbecsülik, s a minőségit keresik.” – fogalmazott az ötletgazda. A szervezők a visszajelzéseket nagyon szeretik, hiszen abból tudják, mire van szükség, vagy mi a megfelelő a vásárokon.

 

 

A Boróka Méhészet képviselője készségesen és lelkesedéssel árusítja ízletes készítményeiket. A vásárlók szívesen térnek hozzájuk vissza, hiszen páratlan finomságok kerülnek az üvegekbe, és a képviselőjük is mindig mosolyogva, boldogan ismerteti az egyes termékeket. Mi több, zsákbamacskát se vásárol senki, hiszen a kóstolgatásnak is helyet adnak.

 

 

A chiliszószok nagymegyeri képviselője a tőle megszokott módon vidám hangulatban fogadott mindenkit. Hírportálunkkal ismertette, jelenleg a paprika ültetés zajlik. Terveznek még további szószokat is kialakítani. Hogy mikor, az az idő titka.

 

 

A nagymegyeri zöldségest láthatóan sokan keresték fel. Mindig friss áruval várják az érdeklődőket, mi több, még különböző kedvezményeket is adnak nekik.

 

 

A vásárlók és a piacosok is várják a következő alkalmat, amikor újra találkozhatnak Gútán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.