Nyitókép: pxhere.com

 

A svédasztalos típusú étkezés még a legjobb járványügyi helyzettel rendelkező járásokban, tehát a sárgákban és narancssárgákban sem engedélyezett, emlékeztet a Közegészségügyi Hivatal. Az ételt és az italt minden esetben csak a kiszolgáló személyzet adhatja át a vendégeknek.

 

Ugyancsak megmaradt az a szabály is, hogy az étkészlet nem lehet szabadon hozzáférhető az asztalokon, csak a személyzet viheti ki a vendégnek szalvétába becsomagolva. A rózsaszínű, piros és bordó járásokban csak kültéren, teraszokon lehet fogyasztani a vendéglátóhelyeken.

 

„A narancsszínű és sárga járásokban beltéren is lehet enni, inni. Be kell tartani, hogy narancssárga járásokban egy asztalnál csak legfeljebb négyen ülhetnek, vagy csak az egy háztartásban élők, sárga járásokban legfeljebb hatan, vagy az egy háztartásban élők.”

 

hangsúlyozta Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője, aki ugyancsak kiemelte, hogy be kell tartani az asztalok közötti két méteres távolságot is.

 hirdetes_810x300  

 

A sárga és narancssárga járásokban a vendéglátóhelyek belső helyiségeiben minimális kötelezettség a szájmaszk, sál vagy más anyag viselete a felső légutak eltakarására. A maszkot csak a fogyasztás idejére lehet letenni.

 

„Továbbra is szükséges elvégezni az étlap, asztalok, érintkezési felületek fertőtlenítését minden vendég után, és minden órában elvégezni a mosdók fertőtlenítését is.”

 

tette hozzá a szóvivő.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.