Nyitókép forrása: union.sk/illusztráció

 

Németországban szigorítják az ellenőrzéseket azokon a mintavételi helyszíneken, ahol ingyenes covid-tesztelést kínálnak a polgároknak. Ennek oka, hogy nemrég felmerült, több helyen is csalásokat követhettek el.

 

A komoly sajtóvisszhangot kapó csalási ügy szerint néhány mintavételi helyszínen, melyeknek az állam átfizeti az elvégzett tesztek árát, többet számláztak, mint amennyi a tényleges mintavétel volt. A DPA információi szerint két férfit le is tartóztattak ezzel kapcsolatban.

 

A csalások miatt a már megszokott ellenőrzéseken felül véletlenszerű látogatásokra is számíthatnak a mintavételi helyszínek. Az állam ezen kívül mostantól csak alacsonyabb összeget hajlandó átfizetni az elvégzett tesztek után.

 

 hirdetes_810x300  

A kormányrendeletek értelmében idáig 18 eurót fizetett az állam egy elvégzett tesztért a mintavételi helyszínek működtetőinek. A német sajtó többször is figyelmeztetett arra, hogy nincs lehetőség bármilyen értelmes ellenőrzésre, miután a mintavételi központoknak nem kell a tesztelt személyek nevét sem kiadnia, sem más dokumentumokat, mint például a szükséges felszerelésekhez tartozó számlákat.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!