Vazul
  • HUF: 348.37
  • USD: 1.21
  • 13 °C
  • 27 °C
Mindennapjaink

A szlovák hírtelevízió a pápa magyarországi látogatása kapcsán Orbánon élcelődik

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Vatikánba utazott, hogy áttörést érjen el a találkozó megszületését illetően

Nyitókép: Facebook (archív)

 

A pápa vélhetően elkerüli Orbán Viktort, és Budapesten alig pár órát tölt csak, majd Szlovákiába utazik, ahol három és fél napot fog tölteni – jegyzi meg érezhető kárörömmel a jelenlegi ellenzék (Smer, Hlas, SNS) pártjaihoz közeli, a pozsonyi Slovan futballklubot is birtokló, egyébként magyarul is jól beszélő Ivan Kmotrík oligarcha tulajdonában levő TA 3 hírtelevízió.

 

Magyar és lengyel sajtóhírek szerint azonban a pápa és Orbán Viktor közti találkozóval kapcsolatos végleges döntés egyelőre még nem született. A média arról ír, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a Vatikánba utazott, hogy áttörést érjen el a találkozó megszületését illetően.

 

A lengyel sajtóban ugyanakkor azt olvashatjuk, hogy Ferenc pápa Orbán Viktor magyar miniszterelnök migránspolitikája miatt szeretné elkerülni a vele való találkozást. A pápa ugyanis a migránsok befogadásával kapcsolatos egyértelmű álláspontjáról ismert.

 

Korábban az amerikai katolikus napilap, a National Catholic Register szellőztette meg, hogy a pápa szeptemberi látogatása során Budapesten csak a lehető legrövidebb időt kívánja tölteni, és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró istentisztelet után el is utazik az országból. Nem tervez hivatalos találkozókat, így politikusokkal sem fog találkozni.

 

Benedek pápa anno Orbán Viktort anno egész családjával együtt meleg fogadtatásban részesítette a Vatikánban.

 

Ferenc pápa budapesti szentmiséje szeptember 12-én 11.00 órakor kezdődik a Hősök terén.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zoltan
2021. jún. 07. 20:37

Megtudta hogy pedofil ellenes torvenyjavaslat van.

Bendegúz Ábrahám
2021. jún. 07. 22:06

Rossz időpontra időzítették a látogatását. Most kellett volna a foci EB-re, biztos maradt volna tovább, hogy meccset is nézhessen. https://www.origo.hu/sport/futball/20130314-kiderult-kinek-drukkol-ferenc-papa.html

ATI
2021. jún. 08. 03:05

Szlovákia ugyanolyan migránsellenes, polgárai még inkább, tehát ez nem szempont, viszont hogy idelátogat egy ügynök lábcsókolgató az nem nagy fegyvertény. Ha Péter az első pápa volt a kőszikla ő csak egy fúrik homok

Fehér István
2021. jún. 08. 06:14

Kár Semjén Zsoltnak intézkednie! Be sem kell engedni ezt a kereszténygyűlölő férget Magyarországra! Ő a sorosistákat látogatja végig!

B, Gy.
2021. jún. 08. 10:15

Ha ez igy igaz a papa alairja a keresztenyseg halalos iteletet?.Ki az aki meg hisz neki, ki az aki kimegy a misere. .De akkor miert is vannak ok meg? Mehet az egesz Vatikan dolgozni.

Édes Erdély
2021. jún. 09. 09:15

Mégis találkozhat Ferenc pápa és Orbán Viktor https://index.hu/belfold/2021/06/08/ferenc-papa-megis-talalkozhat-orban-viktorral/

Bendegúz Ábrahám
2021. jún. 09. 12:10

Vagyis újból csak beigazolódott, hogy a baloldali médiák tovább hazudnak reggel, délben meg este. Na meg az őket vakul követők is ebben a témában lyukra futottak. Ferenc pápa jön és vált néhány szót Viktorral is, mert érdekli őt a foci is.: https://888.hu/szabad-vasarnap/ferenc-papa-talalkozik-orban-viktorral-es-ader-janossal-is-4319626/

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket