Nyitókép forrása: union.sk

 

Ahogy  egyre javul a járványügyi helyzet, és ahogy belefáradnak a települések a folyamatos tesztelésekbe, úgy csökken a hétvégi mintavételi helyek száma a Dunaszerdahelyi járásban. A január óta tartó tesztelési hullám 21. fordulójához értünk, és miután a Dunaszerdahelyi járás sárga besorolású, jóformán már csak az ingázók élnek a tesztelés lehetőségével. Nem csoda, hogy mostanra már csak 5 település szervezi meg a hétvégi tesztelést.

 

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter szerdán megerősítette, hogy Szlovákia hamarosan felhagy a tömeges tesztelésekkel, az állandó mintavételi helyszínek rendszerét is megszüntethetik június végével. Ez utóbbiak helyett kevesebb településen működtetnének mintavételi pontokat, ahol azonban komplexebb szolgáltatást nyújtanának – antigén-, PCR-, és gargalizálós tesztet is lehetne végeztetni.

 

Hétvégi tesztelési helyszínek a Dunaszerdahelyi járásban, forrás: a Járási Hivatal összegzése (a kép kattintással nagyítható)

 

Állandó mintavételi helyszínből is már csak 9 maradt a Dunaszerdahelyi járásban, Dunaszerdahelyen 3, ebből egy csak szerdán üzemel, Nagymegyeren egy és Somorján 5.

 hirdetes_810x300  

 

Állandó mintavételi helyszínek a Dunaszerdahelyi járásban:

 

Hétvégi tesztelési helyszínek a Dunaszerdahelyi járásban, forrás: a Járási Hivatal összegzése (kattintással nagyítható)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.