Nyitókép: Körkép.sk/KPA

 

Vasárnap (június 13.) éjféllel befejeződik az idei népszámlálás Szlovákiában. Aki nem kapcsolódott be az online népszámlálásba, és május 3-tól számlálóasszisztens segítségét sem vette igénybe, ma még kérheti a megszámoltatást.

 

Éjféllel véget ér a népszámlálás, ami azt jelenti, hogy holnaptól már nem lesz lehetőség utólagos számlálásra. Az érdeklődők ma délelőtt még kérhetik a Statisztikai Hivatal telefonközpontjában, a 02/20924919-es telefonszámon számlálóasszisztens segítségét. A szolgáltatás, ahogy eddig is, ingyenes.

 

Annak, aki mindezek ellenére sem kapcsolódik be a népszámlálásba, a lakhelye szerinti település pénzbüntetést róhat ki 50-től 250 euróig terjedő nagyságban.

 

 hirdetes_810x300  

A legutóbb közzétett adatok szerint Szlovákiában mintegy 5,15 millióan kapcsolódtak be a népszámlálásba, ami a feltételezett lakosság 91,4 százalékának felel meg. Információink szerint a büntetésvégrehajtási intézetekben lévőket utólagosan regisztrálja majd a Statisztikai Hivatal, a hajléktalanokat és nyugdíjasotthonokban élőket a helyileg illetékes települések számlálóasszisztensei regisztrálták.

 

teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!