Krisztina
  • HUF: 354.80
  • USD: 1.18
  • 16 °C
  • 27 °C
Mindennapjaink

Hamarosan Szlovákiába is megérkezik a zivatarlánc

Az európai viharelőjelzési intézet másodfokú riasztást adott ki - Szlovákia egy részére is

Nyitókép forrása: körkép.sk/kl

 

Kánikulán kívül mást is tartogat a hétfői időjárás. Európa nagy részében ma intenzív viharok alakulhatnak ki, és ez alól Szlovákia és Kárpárt-medence sem lesz kivétel. Az előrejelzések szerint jégverés, erős szél és bő csapadék kísérheti az elemek tombolását.

 

Az európai viharelőrejelzési intézet, az ESTOFEX másodfokú figyelmeztetést adott ki Kelet-Franciaországtól Nyugat-Lengyelországig, és az érintett területbe beletartozik Nyugat-Szlovákia is. Nagy valószínűséggel zivatarláncok alakulhatnak ki, amelyek aztán kelet felé indulva várhatóan koraeste, este érik el térségünket.

 

A viharképződés hátterében a forró és egyben párás légtömegek jelenléte áll, valamint az, hogy mindemellett a Közép-Európa feletti troposzfére középső rétegeibe hűvösebb levegő áramlik be, ami ösztönzi a zivatarok kialakulását.

 

Szlovákiában a délutáni órákban a fenti jelenségtől függetlenül is várhatók zivatarok, még ha nem is ennyire intenzívek. Elsősorban Közép-Szlovákia keleti végein, és Kelet-Szlovákia nyugati végein kell számítani viharokra.

 

iMeteo.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket