Nyitókép: A szervezet logója Murányi Veronika alkotásán, forrás: Femine Fortis

 

„Tudjuk, hogy nehéz időket élünk, de ebben a helyzetben még fontosabb a nők szerepe, az édesanyáké, a gondozóké. Ebben a járvány sújtotta nehéz időszakban is úgy érezzük, szükség van a példaképekre” – fogalmaz a Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás, mely ismét női példaképeket keres. 

 

Ha Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet, olyan sikeres embert, aki bebizonyította nőként is lehet nagyot alkotni, szeretné, ha mindenki megismerné a történetét, a sikereit és az oda vezető utat, akkor jelölje Példaképnek.

 

fogalmaz felhívásában a Femine Fortis, mely 2021-ben is keresi a felvidéki magyar női példaképeket.

 

Öt évvel ezelőtt Cséfalvay Ágnes és Bodnár Éva, egy évvel később Tóth Erika és Szobi Kerekes Eszter munkásságát ismertük el, 2018-ban Szvorák Zsuzsanna és Rácz Jolán, 2019-ben Szabóné Kozár Éva, Molnár Zsuzsa posztumusz és Bauer Edit a szervezet alapító elnöke kapták meg az elismerést, a tavalyi évben Klemen Teréziát díjaztuk, Tóth Klára pedig posztumusz kapta meg az elismerést.

 

 hirdetes_810x300  

számol be a Femine Fortis elnöksége.

 

Várjuk a jelöléseket a feminefortis [kukac] gmail [pont] com címre. Kérjük, adja meg a jelölt elérhetőségeit (telefon, e-mail), és egy életrajzot, illetve egy ajánlást várunk, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt a kitüntetésre. Lehet az egy édesanya, egy vállalkozó, közéleti ember, regionális politikus, művész, író, pedagógus, kultúra szervező, egészségügybe dolgozó. A lényeg, hogy értékeket jelenítsen meg, hogy a környezete és a felvidéki magyarság felnézhessen rá, hogy valódi példaként szolgálhasson nemzetünk számára.

 

A felhívás szerint bárkit lehet jelölni, akit méltó példaképpé válhat. A javaslatokat 2021 augusztus 15-ig várják, a kuratórium ez után dönt. A kuratórium tagjai: Gergely Papp Adrianna, Hervay Rozália, Kiss Beáta, Németh Gabriella, Neszméri Tünde, Zupko Mária és Bauer Edit. Az elismerést ünnepélyes keretek között adják át ősszel (természetesen, ha ezt a hatósági intézkedések lehetővé teszik). Kérik a jelölőket, hogy saját elérhetőségüket is adják meg.

 

Körkép.sk/sajtóközlemény

Megosztás:
Címkék: Femine Fortis

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!