Nyitókép: pxhere.com

 

Hollandia szombattól szinte az összes, a koronavírus miatt bevezetett járványügyi intézkedését eltörli. Az utolsó szabály, mely érvényben marad, a másfél méteres távolság betartása a „szociális interakciók” során.

 

Amennyiben nem lehet betartani a fent említett szabályt – például egy diszkóban – úgy a belépés csak negatív koronavírusteszttel vagy oltási igazolással lehetséges. A holland kormány ugyanakkor felszólítja lakosságát, hogy továbbra is legyenek körültekintőek, főleg a világon egyre inkább terjedő delta-variáns miatt.

 

Péntekről szombatra virradóra 15 hónap után a holland városokban újra kinyithattak az éjszakai klubok és diszkók, miközben lehetőséget biztosítottak az érdeklődőknek a koronavírustesztelésre is.

 

 hirdetes_400x285  

Törölték a vendéglátóipari egységekre, múzeumokra vagy színházakra vonatkozó legutolsó korlátozásokat is. Engedélyezett akár több ezres rendezvények megtartása is, amennyiben minden résztvevő rendelkezik negatív koronavírusteszttel vagy oltási igazolással.

 

Szinte teljesen megszüntették a kötelező maszkhasználatot is – jóformán már csak a tömegközlekedési eszközökön, reptereken, teszt- és oltóközpontokban kell viselni.

 

Hollandiában jelenleg nagyjából 29 fertőzöttet regisztrálnak 100 ezer főre hetente. A koronavírus elleni oltás legalább első adagját a populáció fele megkapta, nagyjából minden harmadik hollandiai már mind a két oltását megkapta.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!