Nyitókép forrása: pxhere.com

 

A szlovákiai internetfelhasználók naponta három órát töltenek a közösségi hálókon, amelyek már nem csak a fiatalok, de a nyugdíjas korúak körében is igen népszerű – derül ki az AMI Digital Index felméréséből, amely a közösségi hálók látogatottságának trendjeit és az internetfelhasználók böngészési szokásait vizsgálja.

 

A felmérés szerint a szlovákiaiak 87 százaléka látogatja valamelyik közösségi hálót (Facebook, Instagram, Twitter, stb.), átlagban 183 percet töltenek el ezek böngészésével. A felhasználók negyede ráadásul több, mint napi négy órát szán a közösségi oldalakra. A szlovákiai időátlag Csehországgal összehasonlítva 30 perccel hosszabb.

 

A 15 és 29 év közötti korcsoport 97 százaléka naponta legalább egyszer meglátogatja valamelyik közösségi portált, a 60 év felettieknél ez az arány 74 százalék. A két óránál többet közösségi hálón lógók aránya 14 százalékkal nagyobb a hölgyeknél, mint a férfiaknál.

 

 hirdetes_300x300  

A felhasználók leggyakrabban az ismerőseikkel való kapcsolattartás miatt látogatják valamelyik oldalt, a második leggyakoribb ok a szórakozás, a harmadik az információ keresés (pl. hírek). A leggyakrabban megtekintett tartalmak a fotók, második helyen a szöveges bejegyzések vannak, a harmadikon az egy percnél rövidebb videók.

 

A felmérés azt is megbecsülte, hogy melyik típusú médiában bíznak leginkább a felhasználók. Az első helyen a rádió végzett, amelyet kétszer olyan megbízhatónak tartanak az emberek, mint a televíziót, és háromszor megbízhatóbbnak, mint a nyomtatott sajtót. A weboldalak és a közösségi hálók a legmegbízhatatlanabbnak bizonyultak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!