Nyitókép: semmelweis.hu/illusztráció

 

2022-ben és 2023-ban jár le a szavatossági idejük azoknak az antigénteszteknek, melyek jelenleg az Állami Tartalékalap raktáraiban vannak elhelyezve. Az egészségügyi tárca közlése szerint arra az esetre állnak készen, ha a járványügyi helyzet annyira romlana, hogy ismét használatba kellene venni a tesztelések során. A tartalékalap közlése szerint mintegy 12 millió darab antigéntesztről van szó.

 

Miután június végén lejárt az állandó mintavételi helyszínek szerződése az Egészségügyi minisztériummal, országos szinten 120 helyszínen lehet PCR-tesztet végeztetni. A mintavevő helyek legfeljebb 30 ezer főt tudnak napi szinten letesztelni.

 

A tárca tájékoztatása szerint a járványügyi helyzet romlása esetén 24 órán belül növelni tudják 200-ra a mintavételi helyek számát (csak PCR-tesztekről beszélünk – a szerk. megj.).

 

 hirdetes_810x300  

Bár jelenleg is lehet bizonyos mintavételi helyeken antigéntesztet végeztetni, annak árát az állam már nem téríti meg, ráadásul a határátlépésnél csak a PCR-teszt eredményét ismerik el.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!