Nyitókép: tasr

 

A pénzügyőrök és börtönőrök is besegítenek a rendőröknek és a hadseregnek a határellenőrzéseknél. A hírről Roman Mikulec belügyminiszter számolt be szerdán. A tervek szerint naponta 200 börtönőr és 500 pénzügyőr kap így kihelyezett munkát. A miniszter szerint a rendelkezés az év végéig marad érvényben.

 

Mikulec arról is beszámolt, hogy erre azért van szükség, hogy a kisebb határátkelőhelyeket se kelljen lezárni.

 

„33 kicsi határátkelőnk van, amelyeket lezártunk, igyekezni fogunk fokozatosan minél többet átjárhatóvá tenni közülük”

 

tette hozzá azzal, hogy a hét végéig megnyithatják a jelenleg lezárt határátkelőket és áttérnek a véletlenszerű ellenőrzésekre.

 hirdetes_810x300  

 

Amennyiben a szomszédos országokban romlana a járványügyi helyzet, úgy a szlovák határátkelők lezárásra kerülnek. Ha Szlovákia átkapcsolna a III., fekete fázisba, úgy elrendelik az összes határátkelő lezárását.

 

„Tudatosítjuk, hogy a helyzet nem egyszerű. Együtt vagyunk benne, igyekszünk az egészség és az emberek életének védelmében hozni meg az intézkedéseket”

 

mondta Mikulec az ingázóknak címezve.

 

Arról, hogy a kisebb határátkelők is megnyílnak, napközben már Jan Hamáček cseh belügyminiszter is beszámolt Mikulecre hivatkozva.

 

Cseh belügyminiszter: Szlovákia a hét végéig megnyitja az összes szlovák-cseh határátkelőt

 

Szlovákia jelenleg a II., naracs fázisban van a határrezsimet illetően. A belügyminiszter arra kérte az embereket, hogy tartsák be az intézkedéseket és regisztráljanak az eHranica alkalmazásában.

 

„Senki sem korlátozza az utazást és a munkába járást sem”

 

hangsúlyozta Mikulec.

 

rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!