Kép forrása: SITA

 

A kormánykoalíción belül egyelőre nem született végleges megegyezés a covid-tesztek átfizetésével, illetve önrészével kapcsolatban. Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője elmondta, hogy egyelőre az eddig érvényes állapot szerint kell eljárni. Amint politikai döntés születik, arról bővebb tájékoztatást adnak.

 

A koalíciós tanács hétfői ülésén Vladimír Lengvarský részletes elemzést terjesztett elő az antigén-, illetve PCR-tesztek árának esetleges állami átvállalásával kapcsolatban.

 

Jelenleg az állam a nyári táborokba utazó gyerekek tesztjeit fizeti, továbbá azokét, akik térnek haza Szlovákiába, valamint azok számára, akiknél egyértelműen fennáll, hogy fertőzött személlyel kerültek kapcsolatba.

 hirdetes_810x300  

 

Peter Pčolinský (Sme rodina) frakcióvezető a közmédia déli hírösszefoglalójának elmondta, hogy az előzetes politikai döntés alapján valahol 10 euró körül lehet majd a magánszemélyek hozzájárulása a PCR-tesztek árához.

 

Michal Šipoš (OĽaNO) frakcióvezető ezt azzal egészítette ki, hogy az olcsóbb antigéntesztek árához várhatóan 3-5 euró körüli összeggel kell majd hozzájárulni.

 

Végleges döntés tehát egyelőre még nincs. Ha az meg is születik, leghamarább a jövő hét második felében léphet érvénybe.

Körkép.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.