Károly, Karola
  • HUF: 356.94
  • USD: 1.11
  • 1 °C
  • 6 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Betiltották a reggeli harangszót egy Balaton-parti községben, mert zavarta a nyaralókat

Most már a kakasokra panaszkodnak a városi turisták

Nyitókép: mandiner.hu

 

Betiltották a reggeli harangszót Balatonberényben. A helyi templom harangja minden reggel hatkor szólalt meg, amin sok nyaraló felháborodott, mondván, ők pihenni jöttek − derül ki az ATV híradójából. Az ügyben petíciót is indítottak, melyet benyújtottak a helyi polgármesternek. Végül sikerült megállapodni az ügyben, így már nem szól harang reggelente a községben. Sok ott élőt felháborított a turisták kérése.

 

Mérges voltam, megmondom őszintén, faluhelyen ez egy ősi tradíció, a reggel ötös harangszót áttették hatra, ez már furcsa volt az embereknek, de hogy a reggel hatos harangszót is megszüntetik egy-két ember kénye-kedve szerint, ezt döbbenetesnek tartom. Ilyen alapon este nyolckor meg délben se harangozzanak

 

− mondta az egyik helyi lakos.

 

A probléma ugyan megoldódott, de most már más miatt panaszkodnak a nyaralók. A hivatalba újabb kérés érkezett, melyben az áll: zavarja őket a reggeli kakaskukorékolás.

 

Most is van egy olyan ügy, ami a kakaskukorékolással kapcsolatban van, de nem tudjuk megtiltani azt, hogy a kakasok kukorékoljanak

 

− emelte ki Horváth László polgármester.

 

index.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2021. Júl. 18. 09:49

Ez nagyon szomorú,hogy betiltottak...ebben a helyzetben viszont a Polgarmestert es kepviselo tarsait kellene jol felpofozni mert ugye ezek az emberek engedelyeztek ezt a rendeletet.Szegyelhetik magukat ezek az emberek.Hat hol a buszkeseg,hol a gerincesseg!?

Bendegúz Ábrahám
2021. Júl. 19. 12:54

Este nem dorbézolni kellene, hanem időben menni aludni és akkor reggel kakaskukorékolásra már simán fel tudnának ébredni és nem zavarná őket. Az érzékenyítés végett óránként kéne harangozni, hogy szokja a városi ember a vidéki miliőt. Két harangozás között meg a falusi hangszórókban kakaskukorékolást játszanék le mondjuk pl. mp3-as formátumban. Már a régi öregek is bölcsen megmondták, hogy kutyaharapást szőrével. Egy hónap talán elég lenne és aztán már el sem tudnák képzelni az életüket harangszó és kakaskukorékolás nélkül. De gondolom a sok városinak nincs veteményese meg állatai akik lelegelik a füvet és már klasszikus kaszával kaszálni sem tudnak, ők meg berregtetik a fűnyírót és zavarják a csendet. Ezt nem sérelmezik a helyiek?

hugo
2021. Júl. 19. 19:37

Ezek csak nem valami"migráncs muzulmán "nyaralók ??? Irány vissza "haza" a budos városotokba !!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket