Nyitókép: archív

 

Lakossági bejelentés érkezett a népszámlálást menedzselő Statisztikai Hivatalhoz, melyben csalás előkészítésére figyelmeztetnek.

 

„Az illető egy borítékot kapott a postaládájába egy üzenettel, melyben azt írták, hogy a Statisztikai Hivatal és annak munkatársai meglátogatják őt a saját otthonában, hogy ellenőrizzék a népszámlálás során megadott adatok helyességét, illetve, hogy készüljön fel a találkozóra“

 

– tájékoztatta a Körképet Jasmina Stauder.

 

 hirdetes_300x300  

A népszámlálás szóvivője azt is elmondta, hogy a levelet a Statisztikai Hivatal népszámlálás során használt fejlécéhez hasonló grafikára nyomtatták, melyen a hivatal elérhetőségei is szerepelnek.

 

A Statisztikai Hivatal ezúton értesít és figyelmeztet mindenkit, hogy semmilyen ehhez hasonló tájékoztatást, levelet nem küldött és nem küld ki a lakosságnak.

 

Az adatgyűjtés már befejeződött, és nem ellenőrzi azok helyességét mások otthonában, mint ahogy utólagosan sem kér be semmilyen más adatot az emberektől. Vélhetően csalás előkészítéséről lehet szó. Arra kérünk mindenkit, hogy senkit ne engedjenek ilyen indokkal az otthonaikba. HA pedig hasonló kísérletről szereznek tudomást, forduljanak a rendőrséghez – nyilatkozta Jasmina Stauder.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.