Jácint
  • HUF: 404.14
  • USD: 1.02
  • 22 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Izrael szerint a Pfizer vakcinája csak 39 százalékos hatékonyságú a megfertőződés megelőzésében

De a súlyos covid-betegség kialakulása ellen továbbra is kiemelkedő védettséget biztosít

Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Izrael 39 százalékosra csökkentette a Pfizer-BioNTech vakcinájának fertőzés-megelőzésre vonatkozó hatékonyságát a Delta-variánssal szemben. Ugyanakkor az izraeli illetékesek hangsúlyozták, hogy az amerikai-német oltóanyag az elmúlt hetekben „erős védelmet nyújtott” kórházi kezelést megkövetelő vagy a súlyos lefolyású covid-fertőzések ellen.

 

Az izraeli Egészségügyi Minisztérium közlése szerint a Pfizer készítménye 88 százalékos védelmet nyújt az ellen, hogy olyan súlyos koronavírus-fertőzés alakuljon ki a beoltottaknál, amelynél már kórházi kezelésre lenne szükség.

 

A súlyos lefolyású koronavírus-fertőzés ellen a vakcina 91 százalékos védettséget biztosít. A június 20. és július 17. között készült tanulmány szerint a fentiek ellenére a megfertőződés megelőzésében az oltóanyag csak 39 százaléknyira eredményes.

 

Szlovákiában a Pfizer oltóanyagát használják a legszélesebb körben a felnőtt lakosság vakcinázásában. A ŠÚKL adatai szerint eddig 2,8 millió adagot adtak (második adagból csaknem 1,3 milliót).

 

Körkép.sk, Bloomberg.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Jimmy
2021. Júl. 23. 17:57

Borzasztóan ellentmondásosak ezek a cikkek. Nemtudom, hogy a fordítások vannak-e ennyire elcseszve, vagy mi az oka, de már az első sorokban ellentmondás van, ahol azt írja a cikkíró, hogy 88%-os hatékonyságú a súlyos lefolyás ellen, egy sorral lejjebb pedig azt, hogy 91. Ezen felül épp a napokban jelent meg összesítő hivatalos tanulmány arról, hogy melyik vakcina milyen hatékonyságú a deltával szemben, és a fertőzés elleni védelem 75% körüli volt Pfizer esetén, nem 39. És itt sem lehet negatív következtetéseket levonni (mert a hatékonyság nem abban mérendő, hogy a rendkívül magas átoltottságban hányan kerülnek beoltva mégis kórházba, hanem hogy hány esetet előz meg az oltás, szóval mondjuk a korábbi azonos időszak 1000 betege helyett csak 100 kerül kórházba, és abból hiába oltott mondjuk 60, nem 40%-os lesz az oltás hatékonysága, hanem 94 - mert 940 oltott nem került kórházba a korábbival ellentétben), hogy miért, arról itt van egy remek cikk, javaslom a cikkírónak is, hogy ilyen logika alapján írja a cikkeit, mert a fenti módszer inkább csak elbizonytalanít mindenkit, aki nem jár utána máshol: https://qubit.hu/2021/07/19/tobb-beoltott-hal-meg-a-delta-varians-miatt-a-briteknel-mint-beoltatlan-miert-nem-aggaszto-ez?fbclid=IwAR1sBwA4fqRH6IUXHwGpMw7HKsqSSbdDKMGtRKAnvzBopoq2uxvLZwO0ycI

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket