Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Kíváncsi tekintetek, mosolygós arcok, elôgedett édesanyák várták a programokat Albáron.

 

A Meliorato társulás albári központját hamar birtokba vették az érdeklődő gyermekek. Vonzotta őket az űr, a csillagászat, a távcső, ami mind-mind újdonságot jelentett a számukra. Az édesanyák boldogan figyelték gyerkőceiket a júliusi szombaton.

 

Az Apollo 1-gyel utazott Neil Armstrong, Buzz Aldrin, illetve Michael Collins.

 

 hirdetes_400x285  

A csemeték érdeklődését a különféle játékok is vonzották.

 

 

A játszóházzal gazdagított családi délelőttön a jelenlévők többek között betekintést kaptak az albári Meliorat.io Magán Gyógypedagógiai Tanácsadó- és Oktatóközpont tevékenységébe, foglalkozásába, sőt még az ottani szakemberekkel is meg lehetett ismerkedni.

 

 

Az Albárra látogatóknak lehetőségük volt a világűrről is ismereteket szerezniük. Ezen belül elsősorban az asztrofotózás volt a téma, ami az amatőrcsillagászathoz sorolandó. Az asztrofotózás belül a csillagos égbolt égitestjeit fényképezik, pusztán érdeklődésből, a látványért. Másrészt a Napot is megtekinthették gy speciális távcsövön keresztül. A gyermekek alig bírták kivárni, míg sorra kerülnek.

 

 

A legkisebbek vidáman játszadoztak, oldották a rájuk váró feladatokat. Színeztek, kifestőztek, kézműveskedtek. Sikerült a szervezők célja,  színesebbé tették a júliusi szombatot.

 

 

 

Mi is kipróbáltuk a holdkompot.

 

 

 

Laky Erzsébet (fotó és szöveg)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.