Mindennapjaink

A csiliznyáradi gyermekek birtokba vették az új közösségi- és játszóteret

Július napsütéses szombatján tartották meg a Csilizközi Fesztivált Csiliznyáradon.

Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Örömteli gyermekzsivaly jelezte, hogy valami készülődik a községben… A sportpálya felől zeneszó hívta mulatozni a falubelieket. 

 

Július napsütéses szombatján tartották meg a Csilizközi Fesztivált Csiliznyáradon.

 

 

Illés Attila, helyi önkormányzati képviselő, a Csemadok helyi alapszervezetének elnöke köszöntötte a gyermekpark felújítása alkalmából összegyűlteket. A modernizálás testvértelepülések közös pályázatának eredménye.

 

 

A Csemadok helyi alapszervezetének elnöke ismertette, hogy a felújítás keretében új szabadtéri sporteszközöket szereztek be, örökzöld növényeket ültettek ki és biztosították a  park megvilágítását is.

 

a parkok újdonsága, egyedisége a térségre irányítja a figyelmet, lehetőséget teremt a lakosság tömeges sportolására, elősegíti a közösségi tudatot, az összetartozás érzését,

– hangsúlyozta a helyi képviselő.

 

Mindezt Lukács József polgármester beszéde követte. A nyáradi településvezető beszélt arról, hogy Tápióbicskével már régóta baráti kapcsolatot ápolnak. Kiemelte, hogy a pályázat jelmondatával egyetemben a két testvértelepülés kiemelkedő partnerségi viszonyban van, melynek köszönhető a közösségi-és játszótér megújulása, modernizálása. Reményei szerint úgy a gyermekek és kísérők, mind a mozogni vágyók  örömüket lelik majd az új helyszínen.

 

 

Herceg Róbert, Tápióbicske polgármestere a hazafiság fontosságáról beszélt. Hangsúlyozta, boldogságot nyújt az embernek az új játszótéren vidáman és önfeledten játszadozó gyermekek látványa. Meglátása szerint, a hazafi az, aki mindenhol, minden körülmény között helyt áll munkájában.

 

“Itt ilyen emberek állnak, és teszik a dolgukat minden téren.”

 

– vélekedett a településvezető.

 

 

A július 17-i átadási ünnepség végén a polgármesterek szimbolikusan átvágták a megnyitás szalagát. Végül a gyerkőcök meglepetés ajándékokat kaptak az önkormányzattól.

 

 

A legkisebbek arca csak úgy tündökölt a vidámságtól, hogy egy ilyen téren lehetnek. Lelkesen homokoztak, mások előszeretettel “autóztak”, míg voltak, akik a csúszdát vagy épp a hintát választották. Egy kisfiú autózás közben elmondta nekünk, minden játék a kedvére való.

 

 

A délutáni órákban megkezdődtek a Csilizközi Fesztivál programjai is. Többen szurkoltak a futballmérkőzésen, míg mások egy-egy hűsítő üdítő és finomság elfogyasztása mellett beszélgettek. Mert a kínálat bizony bő volt! A gyermekek közül néhányan kisebb-nagyobb játékot vásároltattak maguknak, és többen fogyasztottak a közkedvelt kürtőskalácsból. Sajnos, a zenés programokra, koncertekre nem kerülhetett sor a július zápor miatt…

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket