Nyitókép forrása: facebook.com/Martin Čepček

 

Martin Čepčeket a mai nappal kizárták az OĽANO frakciójából. A kormánypárti képviselőt azért tessékelték ki a parlament legnagyobb klubjából, mert folyamatosan figyelmen kívül hagyta a koalíciós szerződésben lefektetett szabályokat, újra és újra megszavazta azokat az ellenzéki javaslatokat, amelyek ellentétben álltak a koalíciós szerződéssel, de a koalíciós „szellemiségével” is.

 

Az OĽANO szerint Čepček a parlament utolsó három rendes ülésén már gyakorlatilag kizártként kezelték, de mivel a képviselő semmilyen hajlandóságot nem mutatott az együttműködésre, hivatalosan is kizárták.

 

„Együttműködött az ĽSNS képviselőivel, amivel gyakorlatilag megerősítette, hogy világképe nincs összhangban a mozgalom világképével”

 

fogalmazott az OĽaNO indoklában.

 hirdetes_810x300  

 

Čepček azzal láttatta magát, hogy többször is javaslatot terjesztett a parlament elé az abortusz korlátozására, de sem az OĽANO-val, sem a parlamenti frakcióval, sem a koalíciós tanáccsal nem egyeztetett a kérdésben korábban. Az ismételt szabályszegések miatt az OĽANO még februárban felfüggesztette a tagságát. A képviselő ugyanakkor júniusban még arról beszélt a sajtónak, hogy nem áll szándékában kilépni a pártból, és nem is látja indokoltnak tervezett kizárását.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.