Nyitókép forrása: halassinfo.hu

 

Nem egész 11 év után befejezi a műsorszórást a DigiSport Szlovákiában. A csatornák tulajdonosa, a cseh Telly szolgáltató bejelentette, hogy augusztus 13-ával kikapcsolják a DigiSport csatornáit. A DigiSport6 vélhetően az év végéig még sugároz majd, a műsorán ott van a Speedway Grand Prix, az Euroformula Open és GT Open, a Cage Warriors, a Professional Fighters League és a Frank Warren Boxing.

 

A DigiSport csatornáin eddig közvetített LaLiga, Bundesliga és Serie A más, még csak most induló csatornákhoz kerülnek át. Ezek között van a Premier Sport 2, a Nova Sport 3 és 4.

 

A Živé portál szerint a Bajnokok Ligája és más labdarúgó ligák közvetítése a következő idénytől a fentebb említett három új csatornához kerülnek át, ezek a csatornák azonban nem kizárólag egyetlen szolgáltatónál tekinthetők majd meg. A Telekomról már tudni lehet, hogy leszerződött a csatornák üzemeltetőivel, a tárgyalások folynak a többi műsorszóróval is.

 

 hirdetes_300x300  

A szurkolók számára ez jó hír, a jelek szerint a csatornákat érintő exkluzív jogok hiányában több szolgáltató és így több ember élvezheti a BL mérkőzéseit. A három új csatorna fogja közvetíteni a német Budesligát, a LaLiga-t, és a Serie A-t is – az első kettőt augusztus 13-ától, az utolsót augusztus 20-tól.

 

A DigiSport hat csatornáját csak két szolgáltató, a Telekom és a Digi Slovakia kínálta a nézőknek. Nem kizárt, hogy az újonnan létrejövő csatornákat már több szolgáltató is elérhetővé teszi az előfizetőknek.

 

Nem mellesleg, jelenleg a Telekom és az Orange közvetítik a Premier Sport csatornán az angol Premier League-t is, amelynek sorsa bizonytalan. Már csak egy szezonra szól a közvetítői joguk, azután az exkluzív jogokat a Canal+ veszi át.

 

Aktuality.sk

Megosztás:
Címkék: digisport média

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.