Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Színes programkínálattal gazdagították a gyermekek szünidejét.

 

Tartalmas napokat tudhatnak maguk mögött a nagyszarvai gyerekek. Legfőképpen azok, akik részt vettek a Csemadok nagyszarvai alapszervezetének júliusi táborában. A Csemadok-tábor immár harmadszor került megszervezésre.

 

 hirdetes_810x300  
A hét elején, miután összerázódott a társaság, megtekintették a Kuttyomfitty Társulat Az eltáncolt cipellők c. darabját. A mozgást az izgalmas táncóra is biztosította. A hét közepén Nagy András segítségével a szövés rejtelmeibe kaptak betekintést. Egy több mint százéves szövőszéken készíthette el mindenki a maga terítőjét. Aki pedig éppen nem a szövőszéken dolgozott, azt közös sütésre csábították a pedagógusok. Töpörtyűs és sajtos-tejfölös pogácsát készítettek a vezetőikkel, akik között ott volt László Horváth Katalin, a Csemadok nagyszarvai alapszervezetének elnöke is. Mint mondta, a kiskukták alig bírták kivárni, hogy a finomságok megsüljenek.

 

 

László Horváth Katalin elmondta azt is, hogy az utolsó előtti napon Tuba Lajos és munkatársa tartottak érdekes foglalkozásokat a gyerkőcöknek. Meséltek nekik arról, hogy hogyan kerül arany a Dunába, a gyerekek pedig ki is próbálhatták az aranymosást. Mint megtudtuk, a táborozók a gyógynövényekről is hallgattak előadást, majd saját, illóolajokkal dúsított szúnyog- és kullancsriasztó permetet készítettek. Végül Lajos mesélt nekik a vízimalmokról, miközben kipróbálhatták, milyen fáradságos munkával jár a búzaszemekből egy kézi malom segítségével lisztet készíteni. Aki akart, tésztát gyúrhatott, és megsüthette a minicipóját.

 

 

Mi az utolsó napon látogattunk el a táborozókhoz. Kacagás és szurkolás fogadott bennünket. A gyermekek épp ügyességi játékokban probálták ki a rátermettségüket az iskola udvarán. Délután népi fajátékokkal játszottak.
A táborban emellett jutott idő textilfestésre, hímzésre, közös éneklésre és mókára is.

 

 

A helyi Csemadok alapszervezetének vezetője elmondta, hálásak Nagyszombat Megye Önkormányzatának, valamint a nagyszarvai önkormányzatnak, hiszen az ő támogatásuknak köszönhetően tudták megtartani a tábort:
„Fontos megegyeznem, hogy ezeknek a támogatásoknak nagy részét a tábor színvonalas programjára fordítottuk, ugyanakkor egy részéből különféle kinti és benti játékokat, sportszereket vásárolunk, melyeket a következő rendezvényeink alkalmával is használni tudunk.”
A Csemadok helyi elnöke nagyon büszke arra, hogy a tábori vezetők ismét ingyen és bérmentve vállaltak feladatot az idei táborban
„Nagy köszönet jár nekik ezért, ahogy az iskolai szakács néniknek is, akik az iskola ebédlőjében minden nap finomságokkal kényeztettek bennünket”
– zárta.

 

 

A gyermekek boldogan számoltak be nekünk az izgalmas programjaikról. A fiúk többnyire a mozgalmas programokat kedvelték, de az aranymosás és a többi programot is szerették. A lányok nem is tudtak választani a bőséges kínálatból.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.