Vendel
 • HUF: 362.39
 • USD: 1.16
 • 12 °C
 • 20 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Az egészségügyi tárca elmagyarázza azt az 5 leggyakoribb okot, ami miatt az emberek elutasítják az oltást

Felsorakoztatták azt az öt leggyakoribb okot, ami miatt az oltásellenesek elutasítják a védőoltást.

Nyitókép: Shutterstock

 

Az egészségügyi tárca felsorakoztatta azt az öt leggyakoribb okot, ami miatt az oltásellenesek elutasítják az oltást, egyúttal magyarázatot is csatolt hozzájuk.

 

„A közvélemény-kutatások és a közösségi oldalak megfigyelése/elemzése alapján összegyűjtöttük azokat az ismétlődő okokat, amelyek miatt az emberek haboznak a koronavírus elleni oltás beadatásával“

 

– írta a tárca.

 

 1. A vakcinákat túlságosan gyorsan fejlesztették ki

 

Az a technológia, amelyre az mRNS vakcinák gyártását alapozták, egyáltalán nem új. A 90-es években fejlesztették ki, így a tudósok nem kezdték a nulláról. A járvány súlyossága miatt a vakcinák jóváhagyási folyamatát egyszerűsítették, de nem a biztonságosság kárára.

 

Ezzel függ össze a vakcinák feltételes regisztrációja is, ami azonban nem azt jelenti, hogy a vakcinák „kísérleti alapúak“ lennének. Ez egy standard eljárás, Szlovákiában további 114 gyógyszert használnak úgy, hogy azokat feltételesen regisztrálták. Az összes regisztrált vakcina, amellyel Szlovákiában oltanak, háromkörös klinikai tesztelésen esett át több tízezer önkéntes részvételével, a valós gyakorlatban pedig világszerte több mint kétmilliárd embert oltottak be velük.

 

 1. Félelem a mellékhatásoktól

 

A koronavírus elleni vakcináknak más gyógyszerekhez hasonlóan vannak mellékhatásaik. Az elejétől kezdve minden releváns intézmény becsületesen vizsgálja a mellékhatásokat és nyíltan kommunikálnak róluk. A szlovák Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal is rendszeresen közzéteszi a vakcinák bejegyezett mellékhatásait.

 

A világban zajló tömeges oltással azonban bebizonyosodott az, amit a klinika tesztelések is kimutattak: a vakcinák biztonságosak. A mellékhatások szinte minden esetben rövid távú kellemetlenségekkel járnak (láz, fáradtság, fejfájás). Tény és való, hogy több millió ember beoltása után olyan mellékhatások is jelentkeztek, amelyeket a klinikai tesztelések nem mutattak ki – például vérrögképződés és szívizomgyulladás.

 

 1. Egészségügyi okok miatti félelem

 

Általános tény, hogy nagyon kevés dolog akadályozza a COVID-19 elleni vakcina beadását. Továbbra is érvényes, hogy a krónikus betegségek és a magas életkor nemhogy akadályt jelent az oltásánál, épp ellenkezőleg, egy plusz ok arra, hogy miért kell minél előbb felvenni az oltást. A koronavírus elleni oltást akadályozhatja: allergia a vakcina egyik összetevőjére; krónikus betegség akut rosszabbodása; akut febrilis betegség; súlyos allergiás reakciók a vakcina első adagja után. Ezeken a tüneteken kívül minden 12 év feletti személyt beolthatnak bármilyen problémával és betegséggel.

 

 1. Félelem az ismeretlen hosszú távú mellékhatásoktól

 

Azoknak a regisztrált vakcináknak a mellékhatásai, amelyekkel Szlovákiában jelenleg oltanak, rövid távúak. A vakcináknál hosszú távú mellékhatások nagyon ritkák. Nincs ok attól tartanunk, hogy valamelyik mellékhatás évek után fog jelentkezni, ugyanis a vakcina összetevői néhány nap után elhagyják a testünket. Szlovákiában 82 regisztrált vakcina van, és eddig egyiket sem kellett amiatt törölni, mert a későbbiekben mellékhatások jelentkeztek volna.

 

 1. Az az érzés, hogy a fiatal és egészséges embereknek nincs szükségük vakcinára

 

A COVID-19 kockázatai a fiatal és egészséges emberek esetében is magasabbak, mint az oltás kockázatai. A külföldi adatok szerint a Delta-variáns miatt több fiatal végzi kórházban, ami azzal áll összefüggésben, hogy az idősek többsége már be van oltva. A fiatal, egészséges embereknek nemcsak maguk miatt kellene oltakozniuk, hanem amiatt is, hogy ne fertőzzenek meg másokat a környezetükben.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 26 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Cser Ildikó
2021. aug. 13. 05:17

Akik átestek a viruson arról nem írnak egy szót sem

  Tárkány Álmos
  2021. aug. 13. 06:25

  A gyógyulástól számított 28-180 napon belül ajánlott felvenni az oltás első adagját. Két fázisú oltóanyag esetén a második adagot a szokásos protokoll alapján fogja megkapni.

   eleonora
   2021. aug. 14. 09:38

   Azért "érdemes" fölvenni, hogy az előállítók gazdagodjanak. Aki átesett a betegségen, védve van legalább 20 évig.

   Tárkány Álmos
   2021. aug. 14. 10:35

   Ez a Lancetben, vagy a NEJM-ben jelent meg? Esetleg WHO, AMA tanulmány? Á, megvan! Maga a jövőből jött vissza, mert tudja, hogy 20 évig védett lesz valaki a COVID-19 fertőzés után. Írjon még baromságokat! Légyszi, légyszi, légyszi!

Viglási Béla
2021. aug. 13. 09:21

Én át estem a covidon oltás nélkül, a tüdőmet rongálta meg de már az is javulóban van hála az életvitelemnek immunrendszeremnek és napi szinten edzésben vagyok változatos ételeket fogyasztok sok gyümölcsöt eszem jól meg mosva ,kedvenceim a saláták is,főleg cékla, uborka, csalamádé ,savanyú káposzta !

Margit
2021. aug. 13. 10:38

Hogy tud megfertőzni valakit egy egészséges fiatal?

bakos ludvik
2021. aug. 13. 13:50

Ha valaki nem akarja az oltást, nyilván valóan jó oka van rá és ne várjon senki arra magyarázatot, de főleg ne diszkriminálják, fenyegessék, kirekesztjék, megkülömbösztető jellel léssák el, gátolják mindennaoi tevékenységüket, zsarolnak és ijesztgetnek...nem godolja valaki, hogy aljas dolog amit művelnek az emberekkel.

Fazekas Zsuzsánna
2021. aug. 13. 15:07

Az itt pontokba szedett indokok a kovididióták elképzelései. Az igazi ok az, hogy vészhelyzeti engedéllyel ideiglenesen engedélyezett anyagról kellene laikusként azt mondani, hogy ez kell nekem. Olyan szer, amiről azt kell mondanom, hogy felelősséggel felveszem, de aki gyártotta, aki engedélyezte, aki beadja nem vállal felsőséget semmiért. A jelenlegi eddigi védőoltások is kockázatosak, mert nem vizsgálták, hogy genetikai elváltozást, vagy rákot okoz-e. Az eddigi, kötelező oltások ellenére van TBC, időnkét mumpsz, kanyaró stb járvány helyenként. Ezzel az oltással meg szórják a vírust, ahogy csak lehet.

  Tárkány Álmos
  2021. aug. 13. 16:23

  Gondolom orvosi végzettsége van, hogy ilyen magabiztosan osztja az észt. Vagy mégsem? Majd jelezze, ha legközelebb az atomerőművekről értekezik. Gondolom, ahhoz is ért..

   L.Arpad
   2021. aug. 13. 21:27

   Meg a gyartok se tudnak semmi biztosat, de te aztan igen, te esz. Tarkany Almos, inkabb gombelemeket arulnal, mert taktikad az van, de aki picit is gondolkodik, az nem dol be az eszetlen agymosasnak. Amugy, oltottakat is vittek be a korhazban es dobtak fel a talpukat...Erdekes, nem ? Vagy annyi volt a kulombseg, hogy nekik konnyebb halaluk volt ?

Csaba
2021. aug. 13. 18:52

Tárkány Álmos ! Egy kicsit szerényebbnek kellene lenni - néha.

  Tárkány Álmos
  2021. aug. 13. 20:39

  Maguk fűt-fát mondanak az orvostudományra és ezáltal az orvosokra is. Ha meg majd beviszik magukat a kórházba covid-tüdőgyulladással tőlük fogják várni a segítséget. Holott az összes egészségügyis tudni fogja, hogy maguk a laposföld-hívők, akik kígyót-békát mondtak rájuk, mert nem lesznek beoltva. Végiggondolták ezt maguk?

   eleonora
   2021. aug. 14. 09:40

   Fenyegetőzöl, mint egy bedühödött kuruzsló. Félted a vakcinagyártók hasznát? Mert másra nem jó a vakcina.

Zoltán
2021. aug. 13. 23:20

Tárkány ur, volt már maga ugy igazán influenzás? Ha igen, akkor tudja, hogy milyen 42°-os lázzal saját taknyában fürdeni, a tüdejét kiköpni, ugy vacokni, hogy a zománc megreped a fogán, es a hideg jobban rázza mint a 230V? Ha nem, akkor elmondom, kuuurva szar. Makk egeszségesként kaptam anno el… meggyogyultam, mint az emberek nagytöbbsége. Abba egy amugyis beteg ember, legyengült immunrendszerrel, egy 90 éves idös ember, stb. napjainkban is egész egyszerüen belehal!!! Ez egy ilyen buli. Csak azt nem mondjak a tv ben. Azt mondják az influenzára, ha félted az életed, menj es oltasd be magad az éppen aktualis influenza elleni oltással, reménykedj, hogy a megfelelö törzs elleni oltast dobtâk éppen abban az évben a piacra es esetleg, ha elkapod, fel lesz rá készülve az immunrendszered. Azt is mondják, hogy virus ellen nincs gyogyszer, egyel sok gyümölcsöt zöldseget, vitamint es a csodalatos immunrendszered legyözi a virust. Egyetlen kurva szoval sem mondják, hogy azert oltsd magad, hogy másokat megovj!!!! A világ legnagyobb örültsége!!! Könyörgöm gondolkozzanak mar azzal az elmosott agyukkal!!! Ha ön oltott, akkor mi köze hozzá, hogy én beoltom e magam vagy sem???? Önnek tökéletesen mindegy, hogy oltott vagy oltatlan köpi szembe egy marek virussal! Remélem nem annyira sorvadt még az agya es hiszi azt, hogy egy oltott embert már messziröl meglát, elkerül ez az igen okos virus es nem megy bele… eszem f@…m megáll

Mona
2021. aug. 14. 03:13

Miért kell a buta embereknek mindenhez hozzászólni? A posztban érthető felvilágosítást adnAK, de ők megtronfolják a sok sületlenséggel.

eleonora
2021. aug. 14. 09:35

Nátha ellen teljesen felesleges az oltás, és a mutánsok miatt nem is hatékony. A "szörnyű járáványban" 0.019% halt meg, ezekben mutatták ki a nátha kórokozóját, de ezek 90%-a is másban halt meg (baleset, végeégyengülés, stb...)

Gergi
2021. aug. 15. 16:12

Tessék én mondok 17+1 okot is, hogy miért nem megyek oltasra: https://www.deconstructingconventional.com/post/18-reason-i-won-t-be-getting-a-covid-vaccine Csak hogy legyen itt más is propagandan kivul...

  Vaj
  2021. aug. 15. 20:08

  Nem te mondod, hanem a cikk írója, bár már nincs is fent, nem találja az oldalt.

A.Ganda
2021. aug. 17. 10:48

Engem nem kérdeztek, igaz. Az okok, amiket felsorolnak nem az enyémek. Egyszerúen csak választottam és ezért FELELŐSÉGET vállalok - nem másokért, magamért. (És vald be őszintén magadnak 17 hónappal ezelőtt azt a temérdek WC papírt te se a szomszédnak vitted) Te kit választanál? (Illés1983 - hallgasd meg! ha még nem hallotad) egy tervezett járványhelyzetben (Covid-19 szabadalmi oltalommal rendelkezik) 1. politikus és fősodratú média, 2. virológusok, mikrobiológusok és járványtani szakértők (akiket az 1. csoport ellehetetlenít) Három nappal a betegségügyi tárcánk megmondóemberei megmagyarázása előtt jelent meg a "Journal of Infection" (havi rendszerességgel megjelenő, lektorált orvosi folyóirat a fertőző betegségek területén), hogy azok a személyek, akiket a COVID-19 ellen oltottak be, most antitest-függő felerősödésnek vannak kitéve, ami nagy valószínűséggel, megöli őket. (lásd:ADE) Lényeg a lényeg: Azok az emberek, akik megkapták a vakcinát, amikor a való életben találkoznak a vírussal, valószínűleg nem fogják túlélni, mert a saját immunrendszerük megfertőződik, és a betegséget abszolút mindenhová elviszi a testükben. Maga az immunrendszer válik a vírus tényleges hordozójává. (https://www.journalofinfection.com/article/S0163-4453(21)00392-3/fulltext). Lásd Izrael és Palesztína esetét. Ez az egyik probléma. A másik a grafén-oxid. A haramadik pedig, hogy a vakcinának nevezett mRNS kotyvalék genetikailag módosított organizmusokat eredményez (GMO), tehát a valósághoz közelebb áll a génterápia megnevezés. Ez nem az a génterápia aminek az EMBER2.0 az erdménye, mint említettem szabadalmi oltalommal rendelkezik. Jó lenne, ha nem a saját maguk által generált problémák megoldásait mantráznák fél éven keresztül, hanem a már ismert tényeket kezelnék, felelősségük teljes tudatában.

parasztlogika
2021. aug. 17. 23:04

Aki fél hogy meghal a koronavírustól az beoltatja magát . Aki pedig nem , vagy inkább attól fél amit az oltás okoz az nem oltatja be magát. Ennyire durván egyszerű. És ha az oltók és oltakozók annyira okosak ,és olyan jó az az oltás a "VÉDŐŐŐŐŐ" oltás akkor miért félnek továbbra is a vírustól ????? Aki beoltatta magát dőljön hátra és élvezze az védett életét , nyerjen a lottón , utazzon a védettségi igazolványával a végtelenbe és tovább. De ugye ez a milliárdokat hozó vakcinabiznisz szülte védőoltás annyira jóra sikerült hogy az oltott is tovább fertőz. A pandémia kezelés első lépése az volt hogy ne menj orvoshoz csak ha már lóg a beled és visznek.Elhalasztott vizsgálatok , kezelések. ..... Logikus hogy az orvos fél a betegtől , a beoltott az oltatlantól. Biztos a covid előtt is kellett vinni igazolást bárhova is hogy nem e vagy esetleg hív virusos , vagy egyéb lappangó virushordozó.... Jelenleg a legveszélyesebb vírus a félelem okozta beszűkült tudatállapot . És ezen az oltás sem fog segíteni . Mert ugye ha valami olyan jó mint ezek a vakcinák és olyan fontos dologban mint az egészség akkor azt nyilván kényszeríteni kell az emberekre .Mint ezt a szép új világrendet . Tapasztaljuk mennyire hitelt érdemlőek azok akik kiszolgálják ,kikényszerítik !

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket