Nyitókép forrása: nemocnica-bory.sk

 

Másfél éven belül átadják a pozsonyi Bory városrészben tervezett kórházat, már elkezdődött a személyzet toborzása – közölte a Penta befektetőcsoport érdekeltségébe tartozó Svet Zdravia szóvivője, kiemelve, hogy az új egészségügyi központban 900-nál is több nővér és más egészségügyi munkatárs fog dolgozni.

 

A tervek szerint őszig lezárják a főnőrvérek kiválasztási folyamatát, aki ezt követően elkezdhetik kiépíteni saját nővércsapatukat az adott részleg igényei szerint. A személyi kérdések elvileg teljes mértékben az ő hatáskörükbe tartoznak.

 

A kórház fenntartói szerint a nővérek által kínál ellátás jóval univerzálisabb lesz, mint amit eddig megszokhattak betegek. Az általános nővér a gyógyászati fekvőegységekben szolgálati ideje alatt kizárólag páciensek egy adott csoportjával foglalkozik. Részlegtől függően 8 vagy 12 órás műszakok lesznek. Ez a gyakorlatban azt jelenté, hogy 35 kórházi ellátásban részesített betegre két nővér és két egészségügyi asszisztens felügyelne.

 

 hirdetes_300x300  

A napközbeni (7:00-15:00) műszak idején minden  egységben egy kisegítő nővér is jelen lesz, a kórház ettől azt várja, hogy nő a betegbiztonság és a betegekre jutó idő is. A Bory kórház kapacitása 400 ágy lesz, ebből 281 ágy az egynapos sebészet, a sürgősségi, az aneszteziológiai és az intenzív elláts részlegén kap helyet,.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.