Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Az elmúlt három hétben a koronavírus-fertőzések száma mérsékelten bár, de emelkedett, és felfelé mozdult el a járvány terjedését mutató reprodukciós ráta is. Ez utóbbi figyelmeztető jel a nyári üdülőszezon kapcsán. A következő hetek sorsdöntőek lesznek – közölte Mária Adičová, a besztercebányai Regionális Közegészségügyi Hivatal járványszakértője.

 

„A helyzetet elsősorban az emberek magatartása határozza meg, illetve az intézkedések betartása, a külföldről való hazatérés utáni karantén nem elkerülése, hanem szigorú betartása és főleg, a beoltották arányának növekedése”

 

fogalmazott a szakértő. Elmondta, hogy az besztercebányai hivatal elemzése szerint a júliusi hónapban 1234 pozitív esetet vettek nyilvántartásba, a legtöb fertőzött a 15-24 éves korosztályból került ki, és az összes fertőzés 30 százaléka behurcolt eset volt. Ez utóbbiaknál Spanyolország, Horvátország, Egyesült Királyság, Csehország, Ciprus és Görögország voltak a leggyakoribb származási országok.

 

 hirdetes_300x300  

Júliusban összesen 197 esetben regisztrálták a delta-variánst, ebből 126 alkalommal külföldről hozták haza a vírust, és 20 esetben külföldön megfertőződött személy adta át a kórt egy másik embertársának.

 

A júliusban regisztrált 1234 fertőzött közül 170 volt teljesen beoltott (olyan, aki legalább 14 napja megkapta a második adag oltását).

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!