Nyitókép: Pőcz Ibolya

 

Mókás pillanatok és tartalmas időtöltés jellemezte az idei tábort a Felső-Csallóközben. 

 

Augusztus 2-a és 6. között a XI. NaKK napközis tábor helyszíneként a Nagymagyari Magyar Tannyelvű Alapiskola szolgált. Pőcz Ibolya örömmel emlékezett vissza arra, hogy az 56 gyermek és fiatal birtokba vette az egész iskolaudvart, a tornatermet és az ún. napközit. A legfiatalabb táborozó 6 éves volt, de voltak 17 év felettiek is, akik részt vettek az eddigi táborok mindegyikén, most pedig már táborvezetőként segítettek.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az ötnapos táborban kijelöltek ún. különleges jelzésű napokat is. Kedd és csütörtök „kirándulós napként“ lettek kijelölve.

 

A táborozók boldogan kezdték meg a hetet. Első napon a Vekker műhely látogatott el a gyermekekhez. A kisebbek azÁlmodoZoo játékban vettek részt, a nagyobbak figyelmét természetfotós vetítés kötötte le. Ezt a gútai teremkerékpáros világbajnok lánycsapat bemutatója követte. Természetesen a bemutató végén előbújhatott a résztvevők közül az a merész és bátor jelentkező, aki ki szerette volna prálni ezeket a speciális bicikliket.

 

 

A kirándulónapon Pozsony belvárosát fedezték fel a Pozsonyi kifli társulással. Megtekintették többek között a LAB modern nyitott műhelyt, a bio komposztálót. Délután a Multuimban, a tükrök által alkotott látvány kápráztatta el a gyermekeket.

 

A hetet izgalmas programokkal folytatták. A jelenlévők a cirkuszi talajakrobatika és zsonglőrködés fortélyait próbálták elsajátítani kendőkkel, botokkal, tányérokkal a saját kézügyességüket, valamint testük ügyességét és hajlékonyságát használva. Pihenésképpen kézműves szappan készítése következett.

 

A nap fénypontját a nyékvárkonyi lovas huszárok megérkezése jelentette. A huszárnyereggel felnyergelt lovakon büszkén és boldogan lovagoltak a gyermekek. A napi programba belefért még az óriás – táblás, élő bábukkal játszott „Ember ne mérgelődj!“ társasjáték is.

 

 

A gyermekek szomorúan vették tudomásul, hogy a tábori élet a végéhez közeledik. A negyedik napon a Tábori kupa nevű ügyességi csapatversenyben mérték össze rátermettségüket a játékosok. A délutáni mozi a somorjai X-bionix babzsákos termében volt. Már harmadszor látogattak el a táborba a Dogazyl kutyamenhely gondozói. Egy kis tolókerekes kutyát hoztak, amelyet nem győztek sétáltatni az udvaron a gyermekek.

 

Ebéd előtt még egy igazi gitáros-szintetizátoros élőzenés házi koncert is volt. A világ minden tájáról szóltak az ismert popzenék a magyar és kubai zenészekből álló duó előadásában. Záró programként hagyományosan tekézés volt a helyi tekézőben.

 

 

 

Pőcz Ibolya a Körképnek összegezve elmondta, hogy minden évben tartalmas, de annál szórakoztatóbb programok összeállítására törekednek. Úgy véli, a tábor megvalósulásához és sikerességéhez nagyban hozzájárul a remek helyszín és a nagymagyari tekeklub adta lehetőség.

 

A gyermekek már várják a következő tábort.

 

Laky Erzsébet

Fotó: Pőcz Ibolya

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.