Nyitókép: reprofoto

 

Szeptemberben több mint 9000 külhoni magyar iskolakezdő kisdiákot köszönt ösztöndíjjal és iskolatáskával Kárpát-medencei hálózata segítségével a Rákóczi Szövetség.

 

Az iskolakezdők köszöntése augusztus 28-án, szombaton a Szlovákiai Magyar Iskolák Országos Tanévnyitó Ünnepségén a zsigárdi református templomban veszi kezdetét.

 

A külhoni magyar iskolakezdő gyermekek családjainak több mint félezer településen adják át az anyaországi társadalom – közte többszáz települési önkormányzat – magyar iskolaválasztást elismerő ösztöndíját, megköszönve a szülőknek azt a felelős és helyes döntést, hogy gyermeküknek szülőföldjükön magyar iskolát választottak. A határon túli területeken a magyar iskolaválasztás egyet jelent a magyar nyelv, a kultúra és a közösség fennmaradásával és nem utolsósorban az egyén többlettudásával és jobb érvényesülésével.

 

 hirdetes_810x300  

Az iskolaválasztást elismerő ösztöndíjat és az iskolatáskát a Felvidéken mintegy 3600, Kárpátalján közel 2000, Vajdaságban 1300, Erdélyben és Partiumban – Bihar, Máramaros, Beszterce-Naszód, Arad, Temes, Fehér, Hunyad, Szeben megye, Torda és Dés régiója – több mint 2000 iskolakezdőnek, valamint 200 magyar oktatásban részesülő moldvai csángó gyermeknek adják át.

 

Körkép.sk/Rákóczi Szövetség-sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.