Nyitókép: MTI

 

 

Két hónap után újra megnyíltak az iskolák kapui, csütörtökön kezdődik a 2021/2022-es iskolai év. Idén összesen 706 825 iskolaköteles tanuló kezdi meg a tanévet.

 

Összesen 65 622 kiselsős kezdi meg tanulmányait. A tavalyi évben tapasztalt helyzet idén várhatóan már nem ismétlődik meg, az iskolákat ugyanis már nem fogják általánosan bezárni.

 hirdetes_300x300  

 

Az alapiskolák és speciális iskolák osztályaiban 509 704 diák folytatja tanulmányait. A tavalyi évhez képest ez az oktatásügyi minisztérium adatai szerint 23 425 fős növekedés.

 

A középiskolákba és a speciális középiskolákba országszerte 191 121 tér vissza. Közülük 42 105 az elsős. A 20202021-es tanévben 5414 diákkal kevesebb tanul a középiskolákban, mint korábban.

 

A tanév kezdetét szigorú járványügyi és higiéniai előírások jellemzik, melyek célja, hogy megelőzze a koronavírus terjedését. Az új tanévben már nem fogják általános érvényűen bezárni az iskolákat, és nem kérik a kötelező tesztet sem. Fertőzés esetén a Közegészségügyi Hivatal rendelete értelmében célirányosan kell eljárni, az iskolákra érvényes, ún. iskolai jelzőlámpa szerint.

 

Gasztro-túra: Hogyan főzzünk kamaszgyereknek egészségeset és finomat – gyorsan?

 

Az oktatásügyi minisztérium javaslata értelmében meg kell előzni az osztályok keveredését, be kell tartani az ún. reggeli szelekciót, és rendszeresen fertőtleníteni kell az iskola területét. Iskolakezdéskor minden három és több napot meghaladó kiesés után a szülő írásbeli nyilatkozatot tesz arról, hogy a gyerek tünetmentes.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!