Nyitókép forrása:  SITA/Peter Rusko

 

Szlovákia állampolgárai számára is elérhető lesz a harmadik koronavírus elleni oltás lehetősége, a részletekről pedig pár napon belül Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter számol majd be – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) kormányfő Andrej Babiš cseh kormányfővel és Sebastian Kurz osztrál kancellárral folytatott tárgyalása után, amelyre a csehországi Lednicén került sor.

 

Heger kijelentette, hogy Szlovákia ugyanolyan utat választ, mint Csehország és Ausztria, amely országok szintén lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét.

 

Lengvárský korábban jelezte, hogy a szlovák és cseh egészségügyi minisztériumok szakértőinek keddi találkozóján információt cserélnek a harmadik adag vakcina alkalmazásáról, és hogy Szlovákia hamarosan elérhetővé teszi az emlékeztető oltást a lakosság legsérülékenyebb rétegei számára.

 

  hirdetes_300x300   

Kurz és Babiš egyetértettek abban, hogy nincs okuk várni az Európai Gyógyszerfelügyelet (EMA) véleményére a harmadik adag oltás bevetésével kapcsolatban, hiszen vannak saját tanulmányaik. A cseh kormányfő jelezte, hogy minden csehországban beoltott személy nyolc hónapon belül SMS-értesítést kapnak az emlékeztetőoltásról. Szerinte a harmadik adag oltás ugyanaz a vakcina lesz, mint az első két alkalommal. Az első SMS-eket már szeptember 10-én kiküldik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!