Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Önfeledt kikapcsolódással és vasárolgatással telt az esemény. 

 

Egyedülálló esemény várta az érdeklődőket a Vágsellyei járásban. Szeptember első szombatját a folyékony kenyérre áldozták Pereden. Az üdítő Peredi BeerFest nevet viselő rendezvény programjait termelői piac és Street Food is bővítette. Mert a jó ser mellé étek is kell!

 

 hirdetes_300x300  

 

Ahogy a színpadon határtalanul dübörgött a zene, úgy a standokon hat csapból folyt a sör. A szervezők számos környékbéli sörfőzde söreit is kínálták a jelenlévőknek. Így volt teljes a sörfeszt.

 

 

Aki nyitott a gasztroélvezetre, az bizony kedvére fogyaszthatott. Az első sörfesztiválon házi, magyaros, hagyományos ízeket, illetve gyorsételeket is megkóstolhatott. Ez is azt mutatja, a „szakácsok” gazdag ételkínálattal érkeztek Peredre.

 

 

A termelői piac sem okozott csalódást. Kapható volt minden, mi szükséges. Beszéljünk akár ajándék-, akár szépészeti termékről vagy lakáskiegészítőkről.

 

 

Az első Peredi BeerFest nem titkolt célja volt, hogy megszólítsa és szórakozni hívja a fiatalokat.

 

„Szerettünk volna egy nem falunap jellegű, kecsegtető, de mégis valamiben különleges rendezvényt szervezni, ami jobban megszólítja a fiatalokat.”

 

– magyarázta a Körképnek Mucha Dorka szervező.

 

 

Mucha beszélt arról is, hogy a szeptember 4-i fesztivál zenei palettáján felvidéki zenészek sorakoztak.

 

„Valójában egy helyi vonatkozású zenei programot akartunk. A fellépők sorát gazdagítja például a Mortifer, mely egy nagyon régi, peredi zenekar, de a Noemo is peredi együttes”

 

– mondta.

 

Az eseményen a felsorolt fellépőkön kívül felcsendült még a hiteles cigányzenét játszó Parno Graszt is. Rajtuk kívül a somorjai The Butchers, ahol Mucha Attila (dobos) főszervező is zenél. A sörfesztivál vendégeit továbbá a Jóvilágvan zenekar szórakoztatta.

 

 

A szervezők dícséretre méltó ötlete szerint a sörfeszten környezetkímélési céllal peredi sörfesztiválos poharakból lehetett sört, no meg egyéb frissítőt fogyasztani.

 

 

A szervezők szerint a Peredi BeerFestPeredi BeerFest elérte célját. Mint mondták, „eszméletlen volt a buli”, a sörkínálattal is mindenki elégedett volt.

 

 

A helyi sört kedvelő társaság tovább dolgozik azon, hogy a fesztivált folytathassák…

 

 

 

 

 

 

Peredi piac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karácsonyi ajándékötletből igazi álommegvalósítás – Frühvald Karinékkal a kézműves kozmetikumkészítő műhelyről (Interjú)

 

 

 

Nagyanyáink konyhájából

 

 

 

Gasztrosarok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.